ДЕТОКСЪТ: МИТОВЕ И ИСТИНИ + 3-дневен детоксикиращ режим

По традиция с приключването на празниците започва и “поправянето на щетите”, които сме нанесли на организма си през последните седмици, а и през цялата изминала година. Време е от всякъде да ни затрупат с обещания за магическа трансформация на тялото ни само за дни без никакви усилия.

Като работещ именно в тази сфера, не мога да скрия, че определено в началото на годината хората сме много мотивирани и наистина готови за промяна към една по-добра и по-здрава версия на себе си. Каквото забелязвам обаче е, че често близките, приятелите и клиентите ми не са съвсем наясно КАК точно да подходят към тази промяна, на кои източници и експерти могат да се доверят и какви са реалистичните цели, които да си поставят, за да не останат разочаровани. Аз самата също дълго съм се лутала в интернет, из кабинети и фитнес зали, докато открия каква е тайната за ДЕТОКСИКИРАНЕТО на организма ни (ще я разкрия още сега- тайна няма, а само малко биохимия, логично мислене и дисциплина).

Днес съм решила да отговоря на най-често задаваните въпроси що се отнася до ДЕТОКС на организма, както и да ви споделя какво лично правя аз след празниците (и не само), за да поддържам тялото си здраво и енергично.

Каква е разликата между ДИЕТА и ДЕТОКСИКИРАЩ РЕЖИМ?

Това е въпрос, който често ми задават. Най-просто казано, ЕДИНСТВЕНАТА цел на ДИЕТАТА е загубата на телесна маса, по-конкретно – на мазнини. Независимо от диетата, този резултат се постига при изразходването на повече калории, отколкото са приети. Можете да ядете каквото и да е – шоколади, бисквити, пица и т.н., но стига общият прием да е по-малък от изразходената енергия, вие ще губите тегло.  При ДЕТОКСИКИРАЩИЯ РЕЖИМ приоритетно е очистването на организма от ТОКСИНИ. Това пречистване обикновено също води до загуба на тегло, но същевременно наблюдавате много повече промени. След един ДЕТОКСИКИРАЩ РЕЖИМ тялото ни има повече енергия, по-мотивирани сме, а косата, кожата и ноктите ни имат здрав вид. Не на последно място имунитетът ни се засилва, което значи, че тялото ни може успешно да се справи с бактерии, вируси и други.

Лично аз съм привърженик на ДЕТОКСИКИРАЩИТЕ РЕЖИМИ, тъй като те носят много повече ползи на тялото ни от ДИЕТИТЕ, при които често можем да се сблъскаме с неприятни последици като умора, болки в тялото, косопад, хормонален дисбаланс и други.

А какво всъщност представляват ТОКСИНИТЕ? Какви са последиците, ако не ги премахнем навреме?

ТОКСИНИТЕ са хранителни вещества, които не са преработени докрай. Причините за това са много, но едни от главните са физически и психически стрес, нисък имунитет и бавен метаболизъм. Токсините акумулират в кръвта ни, в храносмилателната система, както и под формата на подкожни мазнини, особено в областта на корема. Когато токсините се натрупат в тялото ни, те водят до неприятни последици- болки в мускулите и ставите, умора, мигрена, липса на настроение, влошено състояние на кожата и косата- симптоми, които обаче сме склонни да игнорираме в забързания ни начин на живот. Ако това продължи по-дълго време, токсините, за съжаление, могат да доведат до болести като диабет тип 2, висок холестерол и кръвно налягане, кожни и хормонални проблеми, а дори и до хронични психически разстройства като депресия, паническо разстройство и тревожност.

Има ли ДЕТОКС ХРАНИ и каква е ЦЕЛТА на един ДЕТОКС РЕЖИМ?

Противно на масовите вярвания и информацията, която чрез брилянтни маркетинг стратегии се представя на хората, ДЕТОКС ХРАНИ НЯМА! Процесът на премахване на токсините (детоксикацията) се извършва от съществуващи механизми в тялото ни: главно черния дроб, но също така бъбреците, белите дробове, лимфната система, а дори и кожата. Ще попитате тогава- щом организмът ни разполага с тези системи и органи, защо ни трябва да спазваме определени режими? Отговорът е повече от логичен: за да помогнем на тези органи да работят по-ефективно.  А това се случва като стимулираме движението на кръвта  и лимфата в организма ни (подобрим циркулацията) и  стимулираме производството на чернодробни ензими.

За кого е подходящ ДЕТОКСЪТ?

            Детокс режими препоръчвам на всички свои клиенти и спазвам аз самата, тъй като вярвам, че това е ключът към оптималното здраве: отвътре и отвън.

Разбира се, тъй като детоксът променя механизма на работа на тялото ни, той не е подходящ за подрастващи (под 18 години), бременни и кърмещи дами, както и възрастни (над 65 години). Изключително важно е да се консултирате с личния си лекар, преди да предприемете какъвто и да е детокс режим.

Горещо препоръчвам ДЕТОКСЪТ след празниците ( и аз самата го започнах още вчера).

Предлагам и на вас един универсален 3-дневен детокс режим, изготвен от мен, за да можете да започнете годината на чисто. Свържете се директно на kamelia.bujuklieva@yahoo.com, за да поръчате своя детокс пакет или да запишете час за безплатна първа 15-минутна консултация с мен, Камелия Буюклиева (клиничен диетолог, фитнес инструктор и холистичен Аюрведа терапевт-консултант).

Related Articles

19 Запомнящи се пожелания за Нова Година 2024

Искате да направите празниците още по-специални? Нашата колекция от пожелания за нова година ще добави емоционален оттенък на вашите поздрави, като ги направи истински...

Ракията: Вдига ли кръвното налягане или го сваля?

Ракията е една от най-популярните алкохолни напитки в България, която се консумира от дълго години. Още повече това ще се увеличи през идващите Коледни...

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни