Кожата ми се раздразва силно при бръснене. Какво бихте ме посъветвали?

0
3203

Свръхчувствителната кожа е разпространен проблем при мъжете. Като цяло, колкото по-здравословно се храните, толкова по-гладка е ко­жата ви и толкова по-малка е вероятността от възпаления. Консумацията на много пържени храни, алкохол и тютюнопушенето правят кожата ви крайно чувствителна и податлива на разранявания и възпаления, когато се бръснете.

Това е по отношение на храненето. Ще трябва да обърнете внимание и на начина, по който се бръснете. Не използвайте прекалено гореща вода, тъй като това само ще раздразни кожата ви още повече. Повечето пени за бръснене са алкални и отстраняват киселинното покритие на кожата – затова използвайте олио за бръснене.

Друга разпространена грешка е да прокарвате бръснача срещу посо­ката на растеж на косъма. Макар така избръсването да е по-гладко, то раздразва кожата още по-силно. По-добре ползвайте много остър бръс­нач и го прокарвайте по посока на растежа на косъма. При бръсненето на практика се отстранява най-горният слой кожни клетки, което оставя кожата предразположена към възпаления, затова след избръсване нана­сяйте върху лицето си овлажняващ крем или гел от алое вера.

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.