Има ли причини да отоплявате имота си с пелетна камина с водна риза?

Изключителната популярност на пелетни камини с водна риза отчитат търговците на отоплителни уреди. Освен, че са лесни за употреба тези съвременни решения предоставят много добри условия в имота през зимния сезон. Тяхната икономичност и екологичен режим на работа определено се нареждат сред водещите перспективи, от които домакинствата се възползват предвид непрекъснато нарастващите цени на електроенергията. Когато и вашата основна цел е свързана с подобряване на условията в дома през отоплителния сезон възможностите за отоплителен уред, от който можете да се възползвате не са никак малко. Кои са аргументите да се фокусирате именно върху камините на пелети с водна риза предстои да споделим в темата.

Отлична ефективност на пелетните камини с водна риза

Що се отнася до осигуряването на идеална атмосфера, изтънченост, комфорт и удобство във всяко едно помещение на дома не е без значение принципа на отопление, който още приложите. Освен традиционните камини на дърва от типа сухи значително по-приемлив вариант се оказват именно тези, при които горивото е пелети, а разпространяването на топлинната енергия се осъществява с помощта на радиатори за парно или водна подова инсталация.

Гаранцията за отлична ефективност на имота се дължи на това, че:

 • Уредите се отличават с мощност, способна да цахрани зялата инсталация;
 • Конструктивно са лесни за приспособяване в пространството;
 • Предоставят безопасна среда;
 • Екологични са предвид използването на биогориво;
 • Икономични са, тъй като пелетите не горят, а тлеят;
 • Изключително функционални са, тъй като могат да служат и за подгряване на топла вода за ежедневните ви битови нужди.

Значителната им практичност и лекота за употреба, ниски разходи и символична първоначална инвестиция обрисува основните аргументи, които реално се оказват приоритетни на потребителите, които искат да инвестират в нови, сигурни и качествени уреди. Перспективните експлоатационни показатели определено могат да се разгледат като ясна формула за дълъг живот, на който да разчитате във времето.

Защо пелетите са по-доброто гориво?

За да си осигурите нужната топлина в дома това би ви коствало някакви разходи. Цените на суровините, уредите и усилията д почистване  поддръжка несъмнено биха се отразили на вашето крайно решение. Перспективите, които стоят пред вас наистина не са за пренебрегване що се отнася до употребата на пелети като едно от най-популярните биогорива в съвремието.

Ползите от това да се фокусирате именно върху този енергиен ресурс свързваме с:

 • Отпада цепенето на дърва и осигуряване на място за тяхното съхраняване;
 • Забравяте за мръсотията от разнасянето на дърва и въглища до камината;
 • Не се налага ежедневно почистване на пепелта;
 • Миризмата от изгаряне на пелетите е незначителна;
 • Няма нужда от непрекъснато зареждане, тъй като биогоривото е изключително икономично, а при автоматизираните уреди може да не се наложи с дни да зареждате или почиствате;
 • Пелетите са екологични и не замърсяват околната среда;
 • Изработват се от отпадъчна дървесина и при производството им не се използват химикали или лепила.

Накратко разполагате с най-здравословния и благоприятен за живота в дома през зимата отоплителен уред, който се грижи за оптимални условия, комфорт и уют през студените месеци.

Привилегията на камините с водна риза

Споменахме за някои от предимствата на пелетните камини с водна риза още в началото на темата. Но причините да се възползвате именно от варианта, при който уреда използва вода като средство за разпространяване на топлината никак не са за пренебрегване. Особено важно е да подчертаем, че именно благодарение на този високоефективен режим за отопление можете да:

 • Отоплявате целия имот и дори санитарни помещения, които са включени към инсталацията;
 • Можете да си гарантирате топла вода за бита;
 • Получавате постоянна, равномерна температура в основните помещения;
 • Можете да контролирате топлината с помощта на термостати, поставени на радиаторите;
 • Този тип камини работят успешно с радиатори за парно и водни подови системи.

Определено си заслужава да обмислите вариант за използване на пелетни камини с водна риза в дома си. Това са удобни и функционални съоръжения, които ефективно отопляват апартаменти, къщи, бизнес имоти благодарение на различната мощност, в която се предлагат на пазара.

Повече информация можете да откриете в блога на SuperHiks.

Related Articles

Как да отслабнем без диети и хапчета? Научете 5-те основни принципа

Представете си, че може да отслабнете, без да се налага да се откажете от любимите си храни, бзе да се налага да спазвате строги...

Дали имате висок холестерол? Това са първите симптоми!

Високият холестерол е сериозен проблем, който може да влоши здравното ни състояние. Много хора страдат от него и не знаят за това. Поради тази...

Как дъвченето на карамфил може да ви предпази от куп болести?

Дъвченето на карамфил е метод, използван от векове в различни култури за лечебни и козметични цели. Карамфилът има антибактериални, противовъзпалителни и антисептични свойства, което...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
691ПоследователиПоследвай ни

Последни