Кои продукти как да съчетаем

0
1385

Правилното съчетаване на продуктите помага да се преодолее проблемът с излишните килограми, имунната система укрепва, жизненият тонус се увеличава.

Причината националните кухни да не променят векове наред традиционните си ястия е в съчетанието на продуктите, проверено от поколения.

Доматите се съчетават добре със зехтин, защото той спомага за по-лесното и бързо усвояване на най-полезното вещество в червените зеленчуци – ликопина.

В средиземноморските страни доматите от векове се овкусяват със зехтин или мазни сосове. Доматите се усвояват добре от организма и в съчетание с авокадо.

Овесените ядки се съчетават добре с портокалов сок и затова точно тази комбинация е предпочитана от години от американците.

Прясноизцеденият сок от портокал в съчетание с овесени ядки спомага за пречистване на артериите от вредния холестерол.

Това се дължи на взаимодействието на различни видове феноли в портокала и в овесените ядки. Доматите в съчетание с броколи са полезни за мъжкото здраве.

Боровинките са най-полезни, когато се консумират заедно с грозде. Антиоксидантите, които се съдържат в плодовете, оказват благотворно влияние най-силно в тази комбинация.

Червените ябълки са богати на антиоксиданта квертицин, който има противовъзпалително действие. Той се съдържа в кожата на червените ябълки.

Квертицинът намалява риска от алергии и сърдечно-съдови заболявания, от Паркинсон и Алцхаймер. Шоколадът съдържа флавоноида катехин, който намалява риска от атеросклероза.

Когато се консумират заедно, ябълките и шоколадът действат като ударен екип. Полезните им свойства се засилват. Вкусни и полезни са печените ябълки с шоколадова глазура и ябълков сок с шоколадови бисквити.

източник gotvach.bg

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.