Съвети за съхранение на зеленчуци

Лесно ще съхраните зеленчуци, ако ги консервирате. Най-добре е да консервирате пресни зеленчуци. Свежите зеленчуци се съхраняват най-добре в тъмни помещения.

В светло помещение зеленчуците стават леко горчиви на вкус и в тях се унищожава частично каротинът. Ако не можете да ги държите в тъмно помещение, съхранявайте ги в хартиени пликове в дървен или пластмасов шкаф.

Можете да купите зелени домати и те ще се запазят повече от месец. Всеки от зелените домати опаковайте в чиста хартия и наредете в постлана със слама щайга.

Съхранявайте я на тъмно при температура единадесет до тринадесет градуса. Зелето се съхранява най-добре, когато е с кочана нагоре и в сухо помещение.

Морковите се съхраняват дълго, ако между тях сложите обелки от кромид лук. Друг вариант е преди съхраняване да пръскате морковите с водна настройка от обелки от лук.

Картофите се съхраняват на сухо място без достъп на светлина. В противен случай в тях се образува отровното вещество соланин. За да не плесенясва доматеното пюре в отворен буркан, отгоре поръсете малко сол и залейте с олио.

Кромид лук можете да запазите дълго време, ако го закачите заплетен на плитки или в едра мрежа на място, което се проветрява добре, за да не покълне.

Когато белите чесън, най-лесно е да натиснете скилидката с плоската страна на ножа и той сам ще се изпълзне от обелката. Ако не ви харесва миризмата на карфиол по време на варене, хвърлете един дафинов лист във водата.

Когато сте готвили червено цвекло, ръцете ви при всяко положение ще се оцветят в червено или тъмно розово, освен ако не сте били с ръкавици. Натрийте ръцете си с лимонов сок и той ще отмине петната.

източник gotvach.bg

Related Articles

Как дъвченето на карамфил може да ви предпази от куп болести?

Дъвченето на карамфил е метод, използван от векове в различни култури за лечебни и козметични цели. Карамфилът има антибактериални, противовъзпалителни и антисептични свойства, което...

Коя е най-здравословната риба за нас през есента?

Рибата е една от най-полезните храни за човешкото здраве. Тя съдържа много важни хранителни вещества, които помагат на костите, подобряват кръвообращението и подпомагат доброто...

По 1 кофичка кисело мляко на ден – ето ползите за черния дроб

Когато става въпрос за здравето на черния дроб, ние трябва да обърнем сериозно внимание, тъй като то играе ключова роля в нашия организъм. За...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
691ПоследователиПоследвай ни

Последни