1-во специализирано изложение за здравословни храни, био продукти и технологии

BIO & ECO Expo 2010: 1-во Специализирано изложение за здравословни храни, напитки, продукти и технологии. Интересна семинарна програма

В периода 17-20 ноември 2010 г.  в НДК, зала 3, ет. 7, София, ще се проведе Bio & Eco Expo – специализирано изложение за здравословни храни, напитки, продукти и технологии. Събитието е под патронажа на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, който ще приветства участниците и посетителите по време на официалното му откриване на 17 ноември от 13:00 ч.

Биопроизводството, основен приоритет в политиката на ЕС, в глобален мащаб е един от най-атрактивните и бързо растящи сегменти. У нас вече той не е екзотика, а реално съществуващ бизнес с потенциал – споделят организаторите от Виа Експо и Българската търговско-промишлена палата. Според тях България има възможност не само да изнася земеделска продукция за чуждите пазари, но и да използва оптимално своите преработвателни мощности за производство.

Интересът към Bio & Eco Expo доказва ролята на събитието като ефективно маркетингово средство за популяризиране на здравословните продукти и осъществяване на директна комуникация между крайни потребители, търговци и производители. Предимствата на био- и натуралните стоки поставят въпроса дали те ще изместят конвенционалните в близкото бъдеще? Те са здравословни, с истински вкус и сертификат, отговарящ на изключително високи критерии, тяхното производство е устойчиво и щадящо околната среда.

КАКВО ЩЕ ВИДИТЕ НА BIO & ECO EXPO?

Храни, напитки, добавки

Афоризмът на Хипократ „Твоята храна ще бъде твоето лекарство” е красноречива дефиниция за връзка между храната и здравето. Био- и екопродуктите имат отличен вкус и високи стойности на хранителните вещества, те са без консерванти и оцветители, консумацията им води до предпазване от редица заболявания. Зърнени храни, шоколад, паста, млечни – сирене, кашкавал, йогурт, месни и рибни деликатеси, кафе, чай, сокове с различни екзотични плодови комбинации, хранителни добавки и естествени витамини са само част от богатото разнообразие от биопродукти, което ще се представи на Bio & Eco Expo. Сред изложбените експонати ще присъстват и традиционните за България диворастящи лечебни растения, орехови ядки и мед.

Търговците на едро и дребно – хипер и супермаркети, магазини, аптеки, дрогерии, хотели, ресторанти и кетъринг фирми ще имат възможността да обогатят своя асортимент и да включат в менюто си биологични продукти.

Козметика

Посетителите на Bio & Eco Expo ще се запознаят с качествата на натуралната и органична козметика от водещи български производители и вносители: кремове, маски, гримове, парфюми, масажни масла, продукти за тяло, лице и коса. Те се предлагат в аптеките и магазините за козметика, козметичните салони и СПА центровете. Био- и натуралната козметика не предизвиква алергии и съдържа само натурални съставки. Сред участниците в изложбата е и един от най-големите производители и износители на органично розово масло, основна суровина за производството на висококачествени парфюми и лекарства.

Опаковки

Опаковката е важен компонент на продуктите – тя продава стоката, съхранява я, но ако не е биоразградима, остава да „живее” дълго време в природата. Използването на рециклирани и екологични хартии спасяват горите от изсичане, запазват водоизточниците и екоравновесието. Фирми ще представят своите биоопаковки от възобновяеми суровини, както и иновационна технология за производство на материали от биоразградим огнезащитен картон.

Продукти за земеделието, сертифициращи услуги и консултации

Земеделски производители и преработватели ще получат на място компетентни консултации и изчерпателна информация за обучения от сертифициращи компании и организации. Ще бъдат показани продукти за земеделието – биоторове, стимуланти и препарати. Те се отличават с високо качество, не съдържат пестициди, не замърсяват почвите и водите, увеличават и добивите.

Почистващи препарати

Посетителите ще видят разнообразие от прахове за пране, омекотители и препарати за почистване. Те са екологична алтернатива на традиционните и намират приложение не само в домакинството, но и в хотели и обществени сгради. Биопрепаратите са икономични и ефикасни, без фосфати, безвредни за хората и околната среда.

Продукти за децата, семейството и дома

Комфорт за най-малките и за майките осигуряват дрешки от 100 % органичен памук, слингове, играчки от естествени материали и пелени за многократна употреба, уникални възглавници с пълнеж от просо и спелта.

Технологии

Иновационен продукт за българския пазар e млекоматът. Устройството e предназначено за директна продажба на пълномаслено прясно мляко – от производителя до потребителя. Може да се разположи на различни открити пространства. Машината следи стриктно всички показатели за качеството на продукта и при регистриран проблем сигнализира чрез sms на оператора. Техника за пречистване на водата ще предизвика интереса у производителите на безалкохолни напитки, фармацевтични продукти и др.

Проект за опазване на биоразнообразието

По време на Bio & Eco Expo ще бъде популяризиран проект за опазване на биоразнообразието в пасищата – едни от най-ценните екосистеми. В него се включват информационни кампании за усойчиви практики и участват земеделски производители и фермери от цялата страна.

Екоподаръци

Елегантни бижута от сребро и истински цветя – „късче природа” ще покаже роден производител.

БОГАТА СЪПЪТСТВАЩА ПРОГРАМА:

В нея ще вземат участие уважавани организации в бранша: Фондация за биологично земеделие Биоселена, Българска Асоциация Биопродукти, Съюз на преработвателите на плодове и зеленчуци , Агролинк,  Сдружение за биологично пчеларство, Дружество за защита на птиците.

Темите са актуални и полезни и ще провокират интереса на посетителите.

Програмата:

18 ноември

 • Защо биологични пчелни продукти?
 • Обучението на деца в училищна възраст по биологично и устойчиво земеделие и здравословен начин на живот
 • Проект ”Подкрепа за биологичното производство и преработка на плодове и зеленчуци в България”
 • Изисквания за контрол и сертификация на биологични продукти
 • Земи с висока природна стойност
 • Биомърчандайзинг – от ПРОФИ Мърчандайзинг  ще акцентират на въпросите – как търговците да повишат своята конкурентоспособност, как да направят атрактивно търговското пространство, как да създават лоялни клиенти.

Вход свободен.

19 ноември

Форум,  организиран от Сдружение Агролинк, ще  даде отговор на:

 • Защо бизнесът с биопродукти е различен от другите?
 • Може ли България да навакса в „биобизнеса” ?
 • Прилагане на методите на биомаркетинга и продажбите днес!
 • Как да комбинираме различните канали на комуникация?
 • Какво трябва да знаете за Вашите клиенти?
 • Как трябва да комуникирате с тях?
 • Реални примери на успешния биобизнес

Участието в форума на 19 ноември е платено, като в таксата се включва и присъствие на биококтейл.

Изложбата е отворена за посещение от крайни потребители и фирми от 10.00 до 19.00 часа.  Пълен списък с участниците в Bio & Eco Expo можете да намерите на сайтовете на организаторите: www.viaexpo.com и www.bcci.bg

Related Articles

19 Запомнящи се пожелания за Нова Година 2024

Искате да направите празниците още по-специални? Нашата колекция от пожелания за нова година ще добави емоционален оттенък на вашите поздрави, като ги направи истински...

Ракията: Вдига ли кръвното налягане или го сваля?

Ракията е една от най-популярните алкохолни напитки в България, която се консумира от дълго години. Още повече това ще се увеличи през идващите Коледни...

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни