1-во специализирано изложение за здравословни храни, био продукти и технологии

BIO & ECO Expo 2010: 1-во Специализирано изложение за здравословни храни, напитки, продукти и технологии. Интересна семинарна програма

В периода 17-20 ноември 2010 г.  в НДК, зала 3, ет. 7, София, ще се проведе Bio & Eco Expo – специализирано изложение за здравословни храни, напитки, продукти и технологии. Събитието е под патронажа на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, който ще приветства участниците и посетителите по време на официалното му откриване на 17 ноември от 13:00 ч.

Биопроизводството, основен приоритет в политиката на ЕС, в глобален мащаб е един от най-атрактивните и бързо растящи сегменти. У нас вече той не е екзотика, а реално съществуващ бизнес с потенциал – споделят организаторите от Виа Експо и Българската търговско-промишлена палата. Според тях България има възможност не само да изнася земеделска продукция за чуждите пазари, но и да използва оптимално своите преработвателни мощности за производство.

Интересът към Bio & Eco Expo доказва ролята на събитието като ефективно маркетингово средство за популяризиране на здравословните продукти и осъществяване на директна комуникация между крайни потребители, търговци и производители. Предимствата на био- и натуралните стоки поставят въпроса дали те ще изместят конвенционалните в близкото бъдеще? Те са здравословни, с истински вкус и сертификат, отговарящ на изключително високи критерии, тяхното производство е устойчиво и щадящо околната среда.

КАКВО ЩЕ ВИДИТЕ НА BIO & ECO EXPO?

Храни, напитки, добавки

Афоризмът на Хипократ „Твоята храна ще бъде твоето лекарство” е красноречива дефиниция за връзка между храната и здравето. Био- и екопродуктите имат отличен вкус и високи стойности на хранителните вещества, те са без консерванти и оцветители, консумацията им води до предпазване от редица заболявания. Зърнени храни, шоколад, паста, млечни – сирене, кашкавал, йогурт, месни и рибни деликатеси, кафе, чай, сокове с различни екзотични плодови комбинации, хранителни добавки и естествени витамини са само част от богатото разнообразие от биопродукти, което ще се представи на Bio & Eco Expo. Сред изложбените експонати ще присъстват и традиционните за България диворастящи лечебни растения, орехови ядки и мед.

Търговците на едро и дребно – хипер и супермаркети, магазини, аптеки, дрогерии, хотели, ресторанти и кетъринг фирми ще имат възможността да обогатят своя асортимент и да включат в менюто си биологични продукти.

Козметика

Посетителите на Bio & Eco Expo ще се запознаят с качествата на натуралната и органична козметика от водещи български производители и вносители: кремове, маски, гримове, парфюми, масажни масла, продукти за тяло, лице и коса. Те се предлагат в аптеките и магазините за козметика, козметичните салони и СПА центровете. Био- и натуралната козметика не предизвиква алергии и съдържа само натурални съставки. Сред участниците в изложбата е и един от най-големите производители и износители на органично розово масло, основна суровина за производството на висококачествени парфюми и лекарства.

Опаковки

Опаковката е важен компонент на продуктите – тя продава стоката, съхранява я, но ако не е биоразградима, остава да „живее” дълго време в природата. Използването на рециклирани и екологични хартии спасяват горите от изсичане, запазват водоизточниците и екоравновесието. Фирми ще представят своите биоопаковки от възобновяеми суровини, както и иновационна технология за производство на материали от биоразградим огнезащитен картон.

Продукти за земеделието, сертифициращи услуги и консултации

Земеделски производители и преработватели ще получат на място компетентни консултации и изчерпателна информация за обучения от сертифициращи компании и организации. Ще бъдат показани продукти за земеделието – биоторове, стимуланти и препарати. Те се отличават с високо качество, не съдържат пестициди, не замърсяват почвите и водите, увеличават и добивите.

Почистващи препарати

Посетителите ще видят разнообразие от прахове за пране, омекотители и препарати за почистване. Те са екологична алтернатива на традиционните и намират приложение не само в домакинството, но и в хотели и обществени сгради. Биопрепаратите са икономични и ефикасни, без фосфати, безвредни за хората и околната среда.

Продукти за децата, семейството и дома

Комфорт за най-малките и за майките осигуряват дрешки от 100 % органичен памук, слингове, играчки от естествени материали и пелени за многократна употреба, уникални възглавници с пълнеж от просо и спелта.

Технологии

Иновационен продукт за българския пазар e млекоматът. Устройството e предназначено за директна продажба на пълномаслено прясно мляко – от производителя до потребителя. Може да се разположи на различни открити пространства. Машината следи стриктно всички показатели за качеството на продукта и при регистриран проблем сигнализира чрез sms на оператора. Техника за пречистване на водата ще предизвика интереса у производителите на безалкохолни напитки, фармацевтични продукти и др.

Проект за опазване на биоразнообразието

По време на Bio & Eco Expo ще бъде популяризиран проект за опазване на биоразнообразието в пасищата – едни от най-ценните екосистеми. В него се включват информационни кампании за усойчиви практики и участват земеделски производители и фермери от цялата страна.

Екоподаръци

Елегантни бижута от сребро и истински цветя – „късче природа” ще покаже роден производител.

БОГАТА СЪПЪТСТВАЩА ПРОГРАМА:

В нея ще вземат участие уважавани организации в бранша: Фондация за биологично земеделие Биоселена, Българска Асоциация Биопродукти, Съюз на преработвателите на плодове и зеленчуци , Агролинк,  Сдружение за биологично пчеларство, Дружество за защита на птиците.

Темите са актуални и полезни и ще провокират интереса на посетителите.

Програмата:

18 ноември

 • Защо биологични пчелни продукти?
 • Обучението на деца в училищна възраст по биологично и устойчиво земеделие и здравословен начин на живот
 • Проект ”Подкрепа за биологичното производство и преработка на плодове и зеленчуци в България”
 • Изисквания за контрол и сертификация на биологични продукти
 • Земи с висока природна стойност
 • Биомърчандайзинг – от ПРОФИ Мърчандайзинг  ще акцентират на въпросите – как търговците да повишат своята конкурентоспособност, как да направят атрактивно търговското пространство, как да създават лоялни клиенти.

Вход свободен.

19 ноември

Форум,  организиран от Сдружение Агролинк, ще  даде отговор на:

 • Защо бизнесът с биопродукти е различен от другите?
 • Може ли България да навакса в „биобизнеса” ?
 • Прилагане на методите на биомаркетинга и продажбите днес!
 • Как да комбинираме различните канали на комуникация?
 • Какво трябва да знаете за Вашите клиенти?
 • Как трябва да комуникирате с тях?
 • Реални примери на успешния биобизнес

Участието в форума на 19 ноември е платено, като в таксата се включва и присъствие на биококтейл.

Изложбата е отворена за посещение от крайни потребители и фирми от 10.00 до 19.00 часа.  Пълен списък с участниците в Bio & Eco Expo можете да намерите на сайтовете на организаторите: www.viaexpo.com и www.bcci.bg

Related Articles

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Ако имате често синини по тялото – ето какви са най-честите причини?

Дали сте се събудили сутрин и сте забелязали синина по тялото си, без да сте се удряли по някакъв начин? Ако това се случва...

Коя храна увеличава значително риска от Алцхаймер според учени от САЩ?

Болестта на Алцхаймер е един от водещите проблеми пред стареенето на населението в света. Въпреки че все още не е известна точната причина, учените...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни