4-часово тяло за по-добро здраве

0
2317

jena-v-liceva-opora Нямате време да се наспите, защото сте затрупани от зверски много работа и безброй задължения? Притеснявате се какво, как и в какви количества да ядете, особено по празниците? Не харесвате тялото си и ви се иска да свалите някой и друг килограм? Всяка пролет се поглеждате в огледалото и далеч не сте доволни от резултата? Стремите се да поддържаме стройна фигура, да имате стегнато дупе и плоско коремче, но въпреки усилията, които полагате, резултатите обикновено не са достатъчно удовлетворителни или пък все се намира някое сладко изкушение, което за миг съсипва граденото с месеци?

Американският бизнесмен и лектор Тимъти Ферис дава бързо и лесно решение на всички тези проблеми в интригуващата си книга „4-часовото тяло“ (ИК „Изток-Запад“). Авторът изследва човешкото тяло в продължение на години и базирайки се на множество и разнообразна информация от най-различни специалисти, световноизвестни лекари и видни спортисти дава решения на проблеми за цял спектър от въпроси, които интересуват всеки от нас: като се започне от това как да поддържаме завидна фигура, без да сме подложени на зверски диети, и се стигне до радостта от пълноценен сексуален живот. В необичайното си ръководство Ферис разяснява кои са малките неща, които ще доведат до радикална промяна на тялото и духа ни и споделя: „Записал съм почти всяка тренировка, която съм правил след осемнадесетата си година. От 2004 г. насам съм си направил повече от 1000 кръвни изследвания, понякога на всеки две седмици, и съм проследявал всичко от липиди, инсулин и хемоглобин А1с, до IGF-1 (иначе казано инсулиноподобен фактор на растежа) и свободен тестостерон. Купувал съм си от Израел стволово-клетъчен растежен фактор, за да лекувам „необратими“ наранявания, и съм ходил по китайските села, за да обсъждам с местните фермери, които отглеждат чай, влиянието на чая пуър върху загубата на тегло. С две думи, през последните десет години съм похарчил повече от четвърт милион долара за какви ли не изследвания.“
4-chasovoto_tqlo Основавайки се на тези изследвания и лично изпитани опити Ферис предлага подробни и лесни за изпълнение съвети как човек може да постигне генетичния си потенциал за 6 месеца; да спи по два часа на ден и да е на гребена на вълната; да изгуби повече телесни мазнини от опитен маратонец, и то докато преяжда; да се отърве от повече от 50 килограма срещу тренировки от по двадесет минути два пъти седмично; да натрупа 30 килограма чиста мускулна маса за 28 дни; да доведе всяка жена до петнадесетминутен оргазъм и др. Накратко, американският бизнесмен и лектор в редица престижни университети – подложил се лично на безброй тренировки, хранителни режими и експерименти под зоркото око на най-добрите професионалисти в света – ни предлага бърз, изпитан и абсолютно безболезнен начин да станем свръхчовеци.

През 2007 г. Тимъти Ферис е номиниран за един от най-иновативните бизнесмени. Определян е като „Супермен на Силициевата долина“ от сп. Wired заради начина, по който може да манипулира човешкото тяло. Автор на бестселъра на Ню Йорк Таймс „4–часовата работна седмица“, преведен на 35 езика, Ферис е също световен рекордьор по танго и национален шампион по кикбокс (стил саншоу). Чете лекции в университетите „Принстън“ и „Сингюларити“, част от изследователския център „Еймс“ на НАСА, както и пред служителите на световните гиганти „Найк“, във Факултета по обществено здраве в „Харвард“ и др.

Повече по темата можете да прочетете тук.

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.