Балконски цветя – как ?

0
2198

Enthusiast_Balkonski-cvetia_cover-first  Нашият свят и особено работното ни всекидневие  са изпълнени  със стрес и бързане. Ето защо все повече хора използват свободното  си време, за да се оттеглят в  своето лично местенце. Там те могат самостоятелно да оформят своето обкръжение и да си почиват.
Балконът и терасата са особено  важни за качеството на живота. С помощта на тези зелени оазиси  всеки може да създаде свободно пространство за личното си развитие. Освен това растенията – особено катерливите,  разположени  върху декоративни решетки
– предпазват от любопитни погледи на съседи и минувачи и допринасят за общия вид на дома: пищно цъфтящият балкон и уютно подредената  тераса обогатяват  всяка къща и всяко жилище.

Оформяне  на балкона
Като собственик на балкон разполагате с многообразни възможности да създадете в жилището  си допълнителна  зелена стая. Полагате ли необходимите  грижи за растенията,  ще бъдете богато възнаградени. От балкона можете да получите и реколта, макар и скромна. Дори да отгледате само няколко вида подправки или да засадите няколко сандъчета с домати,  те ще обогатят седмичното ви меню. Всеки знае, че прясно откъснатият домат от собствената градина е с ненадминат вкус. При оформянето  на балкона можете да избирате сред богат асорти- мент от растения – все едно дали желаете да си създадете  южна атмосфера, или да оформите весели цветни петна от любимите си цветя.

Оформление  на терасата
Терасата с добро  разположение и красива гледка е идеална само на пръв поглед. Това означава не единствено  вие да виждате до- бре, а и вас да ви виждат.  Затова е препоръчително да закриете мястото  за сядане с параван или катерливи растения  – важи не само за малките градинки  пред редиците от къщи. Интимната  атмосфера е нещо много важно. По правило терасата се изгражда като укрепена четириъгълна площ, залепена за къщата. Най-добре  е там да се разположи кръгла масичка с няколко стола, което  означава, че минималните  размери са 3 х 2,5 м. Голямата тераса е с площ 30–40 м2: там ще намерят място чадъри за слънце, растения и други декоративни елементи.

Повече за книгата и това как да си направите „зелен“ балкон или тераса – може да намерите тук.

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.