Дамският плод… Папая

Папая – спомага отслабването

Папаята предлага разнообразие от ползи за женското здраве. Според изследвания, плодът благоприятства най-вече загубата на тегло, увеличаването на бюста и красивия вид на кожата.

Отслабване
Специалистите по диететика и хранене подчертават, че здравословният начин на хранене, включващ консумация на плодове и зеленчуци, е правилният път към намаляване на теглото. Подходящите за целта плодове са грейпфрут, банани, ябълки, киви и др. В тази група влиза и зелената папая. Плодът съдържа в изобилие ензима папаин, химотрипсин, каротин и повече от 17 аминокиселини.

Папаята има ниско съдържание на калории, богата е на важни за организма минерали и хранителни вещества като витамин С. За да се постигне отслабване е препоръчително консумацията на повече зелена папая, тъй като тя съдържа 2 пъти повече папая ензими, отколкото узрелия плод.

Освен способността да разграждат белтъчините и въглехидратите, папая ензимите са особено полезни за процесите на разлагане на мазнините. Те насърчават обмяната на веществата, с което и спомагат освобождаването от излишната мастна тъкан. Най-важната характеристика на зелената папая е, че е натурален продукт, а ефектът от отслабването с нейна помощ може да бъде дълготраен.

Папая за увеличаване на гърдите
Още от древни времена в Китай зелената папая е смятана за най-добрия плод за увеличаване на женския бюст. Богата на витамин А и ензими, папаята спомага стимулирането на яйчниковата секреция на естроген, което пък “изпълва” гърдите отвътре.

Грижа за кожата
Папая ензимите са полезни и за успокояване и овлажняване на кожата. Съдържанието на витамин C в папаята всъщност е 48 пъти повече от това на ябълката. Папая ензимите помагат за по-добро храносмилане, освобождаване от вредните токсини и обновяване на кожата ин витро. Ензимите насърчават и кожния метаболизъм, спомагат разтварянето на натрупания себум в порите. Поради тези си качества, в състава на много козметични средства за почистване на лицето влизат и папая ензими.

Зелената папая стимулира контракциите на мускулните влакна на матката и по този начин осигурява функционирането на нормален менструален цикъл. Именно поради този ефект, водещ до увеличаване честотата на контракциите на матката обаче, консумацията на папая  не е препоръчителна за бременни жени, подчертават специалисти.

Related Articles

19 Запомнящи се пожелания за Нова Година 2024

Искате да направите празниците още по-специални? Нашата колекция от пожелания за нова година ще добави емоционален оттенък на вашите поздрави, като ги направи истински...

Ракията: Вдига ли кръвното налягане или го сваля?

Ракията е една от най-популярните алкохолни напитки в България, която се консумира от дълго години. Още повече това ще се увеличи през идващите Коледни...

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни