Дамският плод… Папая

Папая – спомага отслабването

Папаята предлага разнообразие от ползи за женското здраве. Според изследвания, плодът благоприятства най-вече загубата на тегло, увеличаването на бюста и красивия вид на кожата.

Отслабване
Специалистите по диететика и хранене подчертават, че здравословният начин на хранене, включващ консумация на плодове и зеленчуци, е правилният път към намаляване на теглото. Подходящите за целта плодове са грейпфрут, банани, ябълки, киви и др. В тази група влиза и зелената папая. Плодът съдържа в изобилие ензима папаин, химотрипсин, каротин и повече от 17 аминокиселини.

Папаята има ниско съдържание на калории, богата е на важни за организма минерали и хранителни вещества като витамин С. За да се постигне отслабване е препоръчително консумацията на повече зелена папая, тъй като тя съдържа 2 пъти повече папая ензими, отколкото узрелия плод.

Освен способността да разграждат белтъчините и въглехидратите, папая ензимите са особено полезни за процесите на разлагане на мазнините. Те насърчават обмяната на веществата, с което и спомагат освобождаването от излишната мастна тъкан. Най-важната характеристика на зелената папая е, че е натурален продукт, а ефектът от отслабването с нейна помощ може да бъде дълготраен.

Папая за увеличаване на гърдите
Още от древни времена в Китай зелената папая е смятана за най-добрия плод за увеличаване на женския бюст. Богата на витамин А и ензими, папаята спомага стимулирането на яйчниковата секреция на естроген, което пък “изпълва” гърдите отвътре.

Грижа за кожата
Папая ензимите са полезни и за успокояване и овлажняване на кожата. Съдържанието на витамин C в папаята всъщност е 48 пъти повече от това на ябълката. Папая ензимите помагат за по-добро храносмилане, освобождаване от вредните токсини и обновяване на кожата ин витро. Ензимите насърчават и кожния метаболизъм, спомагат разтварянето на натрупания себум в порите. Поради тези си качества, в състава на много козметични средства за почистване на лицето влизат и папая ензими.

Зелената папая стимулира контракциите на мускулните влакна на матката и по този начин осигурява функционирането на нормален менструален цикъл. Именно поради този ефект, водещ до увеличаване честотата на контракциите на матката обаче, консумацията на папая  не е препоръчителна за бременни жени, подчертават специалисти.

Related Articles

Как да отслабнем без диети и хапчета? Научете 5-те основни принципа

Представете си, че може да отслабнете, без да се налага да се откажете от любимите си храни, бзе да се налага да спазвате строги...

Дали имате висок холестерол? Това са първите симптоми!

Високият холестерол е сериозен проблем, който може да влоши здравното ни състояние. Много хора страдат от него и не знаят за това. Поради тази...

Как дъвченето на карамфил може да ви предпази от куп болести?

Дъвченето на карамфил е метод, използван от векове в различни култури за лечебни и козметични цели. Карамфилът има антибактериални, противовъзпалителни и антисептични свойства, което...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
691ПоследователиПоследвай ни

Последни