Доктор разкрива тайните на природолечението

  Лекарствата, антибиотиците и останалите средства на т.нар. традиционна медицина често не са изцяло достатъчни, за да излекуваме някоя настинка,
кашлица или алергия. Много хора се чудят дали хомеопатията е допълнителен или алтернативен начин на лечение. Противоречиви са мненията за влиянието на антибиотиците върху човешкия организъм, както и за действието на много други по-силни или по-слаби лекарствени средства.
Вследствие на това, в последно време нагласата на много от нас спрямо традиционната медицина сякаш се измени. Хората започнаха да се връщат все повече към старите и добре познати похвати на природолечението, което е известно на човечеството от прастари времена. „Въведение в природолечението. Моята практика” (ИК „Изток-Запад”) на д-р Атанас Михайлов ни обяснява  ефекта от природолечението и неговото положително влияние върху организма.

Самият д-р Михайлов е лекар-хомеопат и фитотерапевт с близо 30-годишна практика. Успоредно с успешната си лекарска дейност, докторът допринася за популяризирането на природолечението повече от две десетилетия. „Въведение в природолечението. Моята практика” разкрива в достъпен и обобщен вид най-важното от богатия опит на Михайлов като лекар и природолечител.
Основното при работата на доктора с всеки един пациент е индивидуалният подход. Михайлов се опитва да изгради в пациента ефективно и информирано отношение към собственото му здраве. Именно това е и една от основните задачи на книгата. Тя не е наръчник за самолечение или за лечение на сериозни случаи. Целта ѝ е да помогне на читателите да извървят своята част от пътя към здравето и да им даде по-голяма свобода на избор.

В книгата д-р Михайлов описва пет основни природни лекарства в лицето на: слънце, въздух, вода, храна и движение. Към тях в своята практика ученият добавя и фитотерапията, хомеопатията, апитерапията и други подобни лечения. Това е един модерен, комплексен и природолечебен подход, който не се побира в определенията „алтернативен”, „допълнителен” или „неофициален”.
Д-р Михайлов е автор също и на „Здравословно отслабване: хранене и здраве” (ИК „Изток-Запад”). Повече информация за „Въведение в природолечението. Моята практика” можете да получите тук.

Related Articles

Как да отслабнем без диети и хапчета? Научете 5-те основни принципа

Представете си, че може да отслабнете, без да се налага да се откажете от любимите си храни, бзе да се налага да спазвате строги...

Дали имате висок холестерол? Това са първите симптоми!

Високият холестерол е сериозен проблем, който може да влоши здравното ни състояние. Много хора страдат от него и не знаят за това. Поради тази...

Как дъвченето на карамфил може да ви предпази от куп болести?

Дъвченето на карамфил е метод, използван от векове в различни култури за лечебни и козметични цели. Карамфилът има антибактериални, противовъзпалителни и антисептични свойства, което...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
691ПоследователиПоследвай ни

Последни