Ефикасно и безопасно самолечение за цялото семейство

Всеки уважаващ себе си човек се грижи за своето здраве не само избягвайки храните и дейностите, които са смятани за вредни или спортувайки, но и подбирайки подходящи медикаменти за лекуване на така или иначе неизбежните леки заболявания.

Един такъв, доказано ефикасен и безвреден метод на лечение е хомеопатията.

За нея са изказани и изписани много мнения, а история и създателят ѝ са ни добре известни – през 1786 г. немският доктор Самуел Ханеман поставя основите на този алтернативен лечебен метод.

Основното предимство на хомеопатията пред класическата медицина, както преди 200 години, така и днес, е липсата на хирургически интервенции и излишно проливане на кръв. Друго нейно предимство е лесното ѝ практикуване. С постепенното си навлизане в живота на пациентите, хомеопатията се превръща в удобен и ефикасен начин за самолечение. Вярно, че задължение на нашия лекар е да избере какъв диагностичен и терапевтичен подход да проведе при дадено заболяване, било то хронично или често повтарящо се. Но съвременната  етика изисква пациентът да е отговорен за здравето си, поне доколкото му позволява неговата собствена компетентност. Познавайки себе си и своя организъм, на нас би ни било по-лесно да се самолекуваме, вземайки правилните решения относно лекарствата, които трябва да приемаме при дребни болежки и по-леки заболявания.

 

За да се осъществи пълноценно общуване между лекар и пациент е най-добре и двете страни да са подготвени предварително. За тези пациенти, които биха искали да използват хомеопатията сами при максимална сигурност и ефикасност, се е погрижил д-р Ален Орвийор в своя „Семеен наръчник по хомеопатия” (ИК „Изток-Запад”). Книгата съдържа над 1000 понятия, които могат да послужат в зависимост от заболяването. „Наръчникът” позволява не само да се разберат основните принципи в хомеопатията, но и да се знае при всяко конкретно заболяване дали може или не да се лекува чрез този метод. Книгата ни помага да опознаем по-лесно и по-бързо хомеопатичните медикаменти и техните показания, като дава подробно описание кога е възможно самолечение и кога не.

„Наръчникът” ни учи също, че хомеопатията е нещо повече от лечение – тя е начин на мислене, който ни приближава до нашата природа.

Повече по темата можете да научите тук.

Related Articles

19 Запомнящи се пожелания за Нова Година 2024

Искате да направите празниците още по-специални? Нашата колекция от пожелания за нова година ще добави емоционален оттенък на вашите поздрави, като ги направи истински...

Ракията: Вдига ли кръвното налягане или го сваля?

Ракията е една от най-популярните алкохолни напитки в България, която се консумира от дълго години. Още повече това ще се увеличи през идващите Коледни...

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни