Ефикасно и безопасно самолечение за цялото семейство

0
1233

Всеки уважаващ себе си човек се грижи за своето здраве не само избягвайки храните и дейностите, които са смятани за вредни или спортувайки, но и подбирайки подходящи медикаменти за лекуване на така или иначе неизбежните леки заболявания.

Един такъв, доказано ефикасен и безвреден метод на лечение е хомеопатията.

За нея са изказани и изписани много мнения, а история и създателят ѝ са ни добре известни – през 1786 г. немският доктор Самуел Ханеман поставя основите на този алтернативен лечебен метод.

Основното предимство на хомеопатията пред класическата медицина, както преди 200 години, така и днес, е липсата на хирургически интервенции и излишно проливане на кръв. Друго нейно предимство е лесното ѝ практикуване. С постепенното си навлизане в живота на пациентите, хомеопатията се превръща в удобен и ефикасен начин за самолечение. Вярно, че задължение на нашия лекар е да избере какъв диагностичен и терапевтичен подход да проведе при дадено заболяване, било то хронично или често повтарящо се. Но съвременната  етика изисква пациентът да е отговорен за здравето си, поне доколкото му позволява неговата собствена компетентност. Познавайки себе си и своя организъм, на нас би ни било по-лесно да се самолекуваме, вземайки правилните решения относно лекарствата, които трябва да приемаме при дребни болежки и по-леки заболявания.

 

За да се осъществи пълноценно общуване между лекар и пациент е най-добре и двете страни да са подготвени предварително. За тези пациенти, които биха искали да използват хомеопатията сами при максимална сигурност и ефикасност, се е погрижил д-р Ален Орвийор в своя „Семеен наръчник по хомеопатия” (ИК „Изток-Запад”). Книгата съдържа над 1000 понятия, които могат да послужат в зависимост от заболяването. „Наръчникът” позволява не само да се разберат основните принципи в хомеопатията, но и да се знае при всяко конкретно заболяване дали може или не да се лекува чрез този метод. Книгата ни помага да опознаем по-лесно и по-бързо хомеопатичните медикаменти и техните показания, като дава подробно описание кога е възможно самолечение и кога не.

„Наръчникът” ни учи също, че хомеопатията е нещо повече от лечение – тя е начин на мислене, който ни приближава до нашата природа.

Повече по темата можете да научите тук.

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.