Ефикасно и безопасно самолечение за цялото семейство

Всеки уважаващ себе си човек се грижи за своето здраве не само избягвайки храните и дейностите, които са смятани за вредни или спортувайки, но и подбирайки подходящи медикаменти за лекуване на така или иначе неизбежните леки заболявания.

Един такъв, доказано ефикасен и безвреден метод на лечение е хомеопатията.

За нея са изказани и изписани много мнения, а история и създателят ѝ са ни добре известни – през 1786 г. немският доктор Самуел Ханеман поставя основите на този алтернативен лечебен метод.

Основното предимство на хомеопатията пред класическата медицина, както преди 200 години, така и днес, е липсата на хирургически интервенции и излишно проливане на кръв. Друго нейно предимство е лесното ѝ практикуване. С постепенното си навлизане в живота на пациентите, хомеопатията се превръща в удобен и ефикасен начин за самолечение. Вярно, че задължение на нашия лекар е да избере какъв диагностичен и терапевтичен подход да проведе при дадено заболяване, било то хронично или често повтарящо се. Но съвременната  етика изисква пациентът да е отговорен за здравето си, поне доколкото му позволява неговата собствена компетентност. Познавайки себе си и своя организъм, на нас би ни било по-лесно да се самолекуваме, вземайки правилните решения относно лекарствата, които трябва да приемаме при дребни болежки и по-леки заболявания.

 

За да се осъществи пълноценно общуване между лекар и пациент е най-добре и двете страни да са подготвени предварително. За тези пациенти, които биха искали да използват хомеопатията сами при максимална сигурност и ефикасност, се е погрижил д-р Ален Орвийор в своя „Семеен наръчник по хомеопатия” (ИК „Изток-Запад”). Книгата съдържа над 1000 понятия, които могат да послужат в зависимост от заболяването. „Наръчникът” позволява не само да се разберат основните принципи в хомеопатията, но и да се знае при всяко конкретно заболяване дали може или не да се лекува чрез този метод. Книгата ни помага да опознаем по-лесно и по-бързо хомеопатичните медикаменти и техните показания, като дава подробно описание кога е възможно самолечение и кога не.

„Наръчникът” ни учи също, че хомеопатията е нещо повече от лечение – тя е начин на мислене, който ни приближава до нашата природа.

Повече по темата можете да научите тук.

Related Articles

Как да оборудвате кухнята за здравословно и вкусно приготвени ястия?

За да се храните здравословно и това да се отразява благоприятно на здравето ви не е важно само каква храна приемате, а и как...

7 забранени храни при високо кръвно налягане

Високото кръвно налягане, известно и като хипертония, е често заболяване сред възрастните хора. Храната, която консумираме, може да играе важна роля в управлението на...

Какви храни са подходящи за всеки над 50 години?

Навлизането във възрастта над 50 години може да бъде предизвикателство за здравето. Важно е да се храним правилно, за да опазим нашето тяло от...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни