Фитнес за женската душа

0
1152

fitness-za-jenskata-dusha   Вдъхновението да напиша статията за книгата „Фитнес за женската душа” ми идва около час преди времето, което съм си определила за фитнес тренировка в януарска снежна вечер. Попаднах на книгата преди месеци и буквално я „изядох” за един ден. Тогава си помислих, че е хубаво да се връщам към нея от време на време. Права съм била. Днес случайно пак я разгърнах и намерих това, което имах нужда да прочета именно сега.
Много точно авторката Събка Чехович е избрала заглавието. Това е сборник от истински истории. Гмурваш се надълбоко в болката на 21 български жени, които споделят за различни трудни периоди от живота си. Преживяваш заедно с тях емоциите, които са се родили в душите им и се замисляш за това как ти би постъпила на тяхно място. Може и да разпознаеш ситуация, в която самата ти си попадала и да сравниш пътя, който си избрала и пътя на разказвачката. Тренираш душата си да преработва затлачени стари емоции, да се освобождава от излишното, да олеква и едновременно с това да заяква, както мускулите ти заякват докато се потиш във фитнеса, изчиствайки тялото си от излишните килограми и токсини.
Ще се усмихваш или ще ти се насълзяват очите, докато четеш за жената вече с посивели коси, която решава да осъществи една от младежките си мечти, защото „душата бръчки няма”, за жената, влюбена в обвързан мъж и това, което й е дsubka-dqkovaало силата да сложи край на заплетената ситуация, за жената на път да разруши брака си заради прекалената си ревност и как е овладяла вредната емоция, за жената, която дълги години е имала чувството, че живее „почти”, а не „истински” и как една съдбоносна среща с друга жена я вдъхновява да погледне на себе си и живота си с други очи, за жената, която желае да изпита разтърсващ и споделен оргазъм, но във връзките си остава все разочарована от секса, докато не среща мъжа, с когото си подхождат и емоционално и сексуално и разбира, че не е въпросът в това да си „добра в секса”, а да изчакаш този, с когото харесвате едни и същи неща и тогава разтърсващото удоволствие се получава съвсем естествено…
На душата й е нужен фитнес, детокс и добра хигиена, точно както на тялото. Често ни се иска да минем през живота по инерция, да не мислим, да не чувстваме, да не се разравяме в наслоената болка и неразрешени конфликти, защото на пръв поглед така изглежда по-лесно. Но за да ни е леко на сърцето и да има място за новото, за радостта и развитието, трябва периодично да плащаме цената на усилието, както поддържаме фигура с редовни тренировки.
Трудно е началото – да отидеш в залата и да започнеш. С времето става все по-лесно, дори приятно пристрастяващо, особено ако имаш усет за собствената си мярка и тренираш според своите си възможности и желание, без да прекаляваш или да се насилваш. Просто правиш стъпка след стъпка с твоето си темпо – и в грижата за тялото и в осъзнаването на истински важните неща за теб, от какво е добре да се освободиш и как да вървиш в посоката, която те прави щастлива.

Източник www.momichetataotgrada.com

Comments

СПОДЕЛИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.