Лимоново медна диета

med-i-limon-dieta  Лимоните са изключително богати на витамин С и са доста ефикасен начин за сваляне на килограми. Всички полезни вещества, които съдържат лимоните тонизират организма и премахват неговите токсини, от друга страна киселината успява да се пребори с излишното, което се е събрало по нас.

В комбинация с меда, за който без съмнение може да се каже, че е най-полезният продукт в кухнята, можете да постигнете завидни резултати. Диетата с лимони и мед е диета в пълния смисъл на тази дума – без никаква храна. Това, което можете да приемате по време на двудневния хранителен режим освен лимоните и меда е голямо количество вода, както и неподсладен зелен чай. Дори е препоръчително да пиете повечко течности.
Диета с мед

Изключително кратка диета – само два дена, но пък доста ограничаваща. През двата дни на диетата, трябва да се откажете от всякакъв вид храна. Необходима ви е изворна вода 3 л, лимони, мед. За отбелязване е, че не трябва да бъде минерална, а изворна вода – потърсете такава, за да спазите точно указанията.

Ще имате нужда и от 15 лимона, които трябва да изцедите, най-удобно със сокоизстисквачка. След това към изворната вода и сока от лимоните добавяте 50 г мед. Тъй като в този режим се съдържа основно киселина, се очаква да успеете да се отървете от излишното много бързо.
Отслабване

Разбира се, няма как за два дена да премахнете всички ненужни мазнини по тялото си, но пък определено ще имате ефект. Медът от своя страна успява до голяма степен да засити глада и да не ви дава поне за период от време да се изкушавате от храната.

Диетата с лимони и мед не е никак лесна за изпълнение, макар да е кратка. С други думи – не се опитвайте да я спазите ако не се чувствате добре, прилошава ви и т.н. Няма смисъл да разваляте здравето си, заради подобно нещо. Освен това макар и с мед, в диетата има много лимони, т.е киселина. Ако страдате от гастрит, язва или някаква друга форма на стомашно неразположение, този режим изобщо не е подходящ за вас.

Ако сте решили да опитате да спазвате диетата, задължително изберете два почивни за вас дена. В случай, че успеете да издържите само на лимони, мед, вода и чай, не си позволявайте да удължавате диетата. Трябва да се изчака поне седмица преди да се направи втори курс.

източник gotvach.bg

Related Articles

Как дъвченето на карамфил може да ви предпази от куп болести?

Дъвченето на карамфил е метод, използван от векове в различни култури за лечебни и козметични цели. Карамфилът има антибактериални, противовъзпалителни и антисептични свойства, което...

Коя е най-здравословната риба за нас през есента?

Рибата е една от най-полезните храни за човешкото здраве. Тя съдържа много важни хранителни вещества, които помагат на костите, подобряват кръвообращението и подпомагат доброто...

По 1 кофичка кисело мляко на ден – ето ползите за черния дроб

Когато става въпрос за здравето на черния дроб, ние трябва да обърнем сериозно внимание, тъй като то играе ключова роля в нашия организъм. За...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
691ПоследователиПоследвай ни

Последни