Хранителна програма лекува „нелечимите” заболявания

Безброй изследвания, научни трудове, книги и статии са се изписали на тема рак. Това безспорно е едно от най-дискутираните и най-опасни заболявания през последния век. Ракът взима над 1500 жертви всекидневно и въпреки всички усилия, които човечеството полага, за да създаде лек за тази смъртоносна болест, тя все още е смятана за нелечима. Д-р Макс Герсон обаче е на друго мнение. Той разработва и прилага един съвременен биологичен метод за лечение, използвайки собствените лечебни механизми на организма, за да елиминира заболяването. Тoзи революционен метод, в лицето на специфична хранителна програма, се усъвършенства до такава степен, че науката не може да обясни защо предизвиква обрат в развитието на различни хронични и инфекциозни заболявания.

Т. нар. терапия Герсон лекува пациенти в напреднали стадии не само на рак, но и на други заболявания, смятани за нелечими, като туберкулоза, диабет, мигрена, сърдечносъдови заболявания, артрит, кожни заболявания и множество други застрашаващи живота болести. Целта на лечението е да се възстанови здравословното състояние на болния организъм с помощта на големи количества храни. Като източник на хранителни вещества докторът използва сокове от сурови плодове, както и сурови и сготвени твърди органични растителни храни. Терапията стимулира метаболизма и елиминира токсините.

Тя възстановява бавно и постепенно очистващите функции на черния дроб и бъбреците. Приетите обилни висококачествени хранителни продукти повишават окислителните възможности на пациента и целият организъм се подсилва с добре функционираща обмяна. Подобрява се също и клетъчната детоксикация. Възстановява се хомеостазата на потиснатата имунна система, нарушената физиология, смутеното съзнание, неправилно функциониращия мозък и останалите жизнени органи.

Д-р Герсон установява още и че кислородният дефицит в кръвта благоприятства развитието на дегенеративни заболявания. Лечението, което той прилага, удвоява циркулаторното окисление, за да избегне това развитие. Програмата оказва благоприятен ефект и върху почти всички патологични състояния и е много по-надеждна от химиотерапията. Според статистиката химиотерапията предизвиква пълна ремисия при средно 12% от пациентите, при които заболяването е открито в ранен или междинен стадий; терапията Герсон се радва на успех в това отношение при 42% от пациентите, повечето от които в краен стадий. Планирането на програмата изисква големи усилия, които обаче дават положителни резултати. Прилагането ѝ е трудно и ограничено от редица фактори, но за улеснение може да се прилага не само под надзора на лекар, но и самостоятелно в домашни условия.

Терапията е описана подробно в книгата на д-р Герсон „Ракова терапия: резултатите от 50 случая“, която е издадена за първи път през 1958 г. в САЩ.

Най-малката дъщеря на доктора – Шарлот Герсон, заедно с д-р Мортън Уокър,  носител на хуманитарна награда от Американското общество за контрол на рака, ни разкриват цялостния механизъм на действие на този уникален лечебен метод в книгата  „Терапията Герсон” (ИК „Изток-Запад”). Повече за хранителната програма можете да научите тук.

Related Articles

Как да оборудвате кухнята за здравословно и вкусно приготвени ястия?

За да се храните здравословно и това да се отразява благоприятно на здравето ви не е важно само каква храна приемате, а и как...

7 забранени храни при високо кръвно налягане

Високото кръвно налягане, известно и като хипертония, е често заболяване сред възрастните хора. Храната, която консумираме, може да играе важна роля в управлението на...

Какви храни са подходящи за всеки над 50 години?

Навлизането във възрастта над 50 години може да бъде предизвикателство за здравето. Важно е да се храним правилно, за да опазим нашето тяло от...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни