Хранителна програма лекува „нелечимите” заболявания

Безброй изследвания, научни трудове, книги и статии са се изписали на тема рак. Това безспорно е едно от най-дискутираните и най-опасни заболявания през последния век. Ракът взима над 1500 жертви всекидневно и въпреки всички усилия, които човечеството полага, за да създаде лек за тази смъртоносна болест, тя все още е смятана за нелечима. Д-р Макс Герсон обаче е на друго мнение. Той разработва и прилага един съвременен биологичен метод за лечение, използвайки собствените лечебни механизми на организма, за да елиминира заболяването. Тoзи революционен метод, в лицето на специфична хранителна програма, се усъвършенства до такава степен, че науката не може да обясни защо предизвиква обрат в развитието на различни хронични и инфекциозни заболявания.

Т. нар. терапия Герсон лекува пациенти в напреднали стадии не само на рак, но и на други заболявания, смятани за нелечими, като туберкулоза, диабет, мигрена, сърдечносъдови заболявания, артрит, кожни заболявания и множество други застрашаващи живота болести. Целта на лечението е да се възстанови здравословното състояние на болния организъм с помощта на големи количества храни. Като източник на хранителни вещества докторът използва сокове от сурови плодове, както и сурови и сготвени твърди органични растителни храни. Терапията стимулира метаболизма и елиминира токсините.

Тя възстановява бавно и постепенно очистващите функции на черния дроб и бъбреците. Приетите обилни висококачествени хранителни продукти повишават окислителните възможности на пациента и целият организъм се подсилва с добре функционираща обмяна. Подобрява се също и клетъчната детоксикация. Възстановява се хомеостазата на потиснатата имунна система, нарушената физиология, смутеното съзнание, неправилно функциониращия мозък и останалите жизнени органи.

Д-р Герсон установява още и че кислородният дефицит в кръвта благоприятства развитието на дегенеративни заболявания. Лечението, което той прилага, удвоява циркулаторното окисление, за да избегне това развитие. Програмата оказва благоприятен ефект и върху почти всички патологични състояния и е много по-надеждна от химиотерапията. Според статистиката химиотерапията предизвиква пълна ремисия при средно 12% от пациентите, при които заболяването е открито в ранен или междинен стадий; терапията Герсон се радва на успех в това отношение при 42% от пациентите, повечето от които в краен стадий. Планирането на програмата изисква големи усилия, които обаче дават положителни резултати. Прилагането ѝ е трудно и ограничено от редица фактори, но за улеснение може да се прилага не само под надзора на лекар, но и самостоятелно в домашни условия.

Терапията е описана подробно в книгата на д-р Герсон „Ракова терапия: резултатите от 50 случая“, която е издадена за първи път през 1958 г. в САЩ.

Най-малката дъщеря на доктора – Шарлот Герсон, заедно с д-р Мортън Уокър,  носител на хуманитарна награда от Американското общество за контрол на рака, ни разкриват цялостния механизъм на действие на този уникален лечебен метод в книгата  „Терапията Герсон” (ИК „Изток-Запад”). Повече за хранителната програма можете да научите тук.

Related Articles

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Ако имате често синини по тялото – ето какви са най-честите причини?

Дали сте се събудили сутрин и сте забелязали синина по тялото си, без да сте се удряли по някакъв начин? Ако това се случва...

Коя храна увеличава значително риска от Алцхаймер според учени от САЩ?

Болестта на Алцхаймер е един от водещите проблеми пред стареенето на населението в света. Въпреки че все още не е известна точната причина, учените...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни