Избирайте спорта според настроението си

jena-trenira-box Лекувайте настроението си със спорт

Всеки човек се влияе от настроението си и всеки иска да се чувства добре, но това не винаги е възможно. Под влияние на околната среда, на социалните ни ангажименти, начина на живот, който водим, атмосферното налягане и какво ли още не, често се случва да бъдем в различно настроение. Понякога сме тъжни, понякога ядосани, друг път изтощени или стресирани, понякога весели и щастливи.

Вижте какъв спорт е подходящ според настроението, в което се намирате:

Ядосан сте – изпробвайте Кикбокс или Бокс – това е наистина един здравословен и безопасен за околните начин да си изкарата яда. Слагата ръкавиците и един час здрав бой ще ви накара да забравите за какво сте се ядосали.

Изтощени сте – изпробвайте Йога – Йога е начин на живот. Практическата част от йога ще ви научи как да релаксирате, как да се зареждате, когато сте изтощени и ще ви накара да се почувствате изпълнени с енергия.

Разсеян сте – тренирайте с тежести – имате прекалено много ангажименти, не знаете по кой път да поемете, забравяте и трудно помните. Направете една тежка тренировка с тежести. Предизвикайте тялото и волята си. Според специалисти, тренировките с тежести тренират както тялото, така и ума и това ще ви направи по-стабилни психически.

Разтревожен сте – Разходете се в парка – винаги има за какво да се тревожите, особено жените, просто ни е заложено. Направете си една дълга разходка в парка. Колкото по-дълго, толкова по-добре. Зеленият цвят ще ви успокои, свежият въздух ще „нахрани“ тялото ви.jena-tancuvat-zumba

Отегчен сте –пробвайте зумба – всичко ви дразни, всичко ви е писнало и нищо не може да ви зарадва. Изпробвайте зумба. Това е вид аеробика, с много танци, яка музика и още по-яко потене. Новото и различното, със сигурност ще ви накарат за момент да забравите всичко. Комбинациите от различни движения изискват вашата пълна концентрация и това със сигурност ще ви разведри.

За още по-добър ефект от спорта, като начин да излукувате настроението си, го съчетайте със здравословно хранене. Пресни плодове и зеленчуци, ядки, риба и кокосова мазнина – избирайте разумно и се хранете разнообразно. Ако от първия път не пробработи не спирайте да изпробвате алтернативни методи за справяне с предизвикателствата не ежедневието.

Ваня Висарионова – FitBabyHotMama.com

Related Articles

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Ако имате често синини по тялото – ето какви са най-честите причини?

Дали сте се събудили сутрин и сте забелязали синина по тялото си, без да сте се удряли по някакъв начин? Ако това се случва...

Коя храна увеличава значително риска от Алцхаймер според учени от САЩ?

Болестта на Алцхаймер е един от водещите проблеми пред стареенето на населението в света. Въпреки че все още не е известна точната причина, учените...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни