Избирайте спорта според настроението си

jena-trenira-box Лекувайте настроението си със спорт

Всеки човек се влияе от настроението си и всеки иска да се чувства добре, но това не винаги е възможно. Под влияние на околната среда, на социалните ни ангажименти, начина на живот, който водим, атмосферното налягане и какво ли още не, често се случва да бъдем в различно настроение. Понякога сме тъжни, понякога ядосани, друг път изтощени или стресирани, понякога весели и щастливи.

Вижте какъв спорт е подходящ според настроението, в което се намирате:

Ядосан сте – изпробвайте Кикбокс или Бокс – това е наистина един здравословен и безопасен за околните начин да си изкарата яда. Слагата ръкавиците и един час здрав бой ще ви накара да забравите за какво сте се ядосали.

Изтощени сте – изпробвайте Йога – Йога е начин на живот. Практическата част от йога ще ви научи как да релаксирате, как да се зареждате, когато сте изтощени и ще ви накара да се почувствате изпълнени с енергия.

Разсеян сте – тренирайте с тежести – имате прекалено много ангажименти, не знаете по кой път да поемете, забравяте и трудно помните. Направете една тежка тренировка с тежести. Предизвикайте тялото и волята си. Според специалисти, тренировките с тежести тренират както тялото, така и ума и това ще ви направи по-стабилни психически.

Разтревожен сте – Разходете се в парка – винаги има за какво да се тревожите, особено жените, просто ни е заложено. Направете си една дълга разходка в парка. Колкото по-дълго, толкова по-добре. Зеленият цвят ще ви успокои, свежият въздух ще „нахрани“ тялото ви.jena-tancuvat-zumba

Отегчен сте –пробвайте зумба – всичко ви дразни, всичко ви е писнало и нищо не може да ви зарадва. Изпробвайте зумба. Това е вид аеробика, с много танци, яка музика и още по-яко потене. Новото и различното, със сигурност ще ви накарат за момент да забравите всичко. Комбинациите от различни движения изискват вашата пълна концентрация и това със сигурност ще ви разведри.

За още по-добър ефект от спорта, като начин да излукувате настроението си, го съчетайте със здравословно хранене. Пресни плодове и зеленчуци, ядки, риба и кокосова мазнина – избирайте разумно и се хранете разнообразно. Ако от първия път не пробработи не спирайте да изпробвате алтернативни методи за справяне с предизвикателствата не ежедневието.

Ваня Висарионова – FitBabyHotMama.com

Related Articles

19 Запомнящи се пожелания за Нова Година 2024

Искате да направите празниците още по-специални? Нашата колекция от пожелания за нова година ще добави емоционален оттенък на вашите поздрави, като ги направи истински...

Ракията: Вдига ли кръвното налягане или го сваля?

Ракията е една от най-популярните алкохолни напитки в България, която се консумира от дълго години. Още повече това ще се увеличи през идващите Коледни...

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни