Жената „Водна теменуга” носи мир и мъдрост

0
1085

Водната теменуга е едно изключително деликатно цвете. Тя не се набива на очи още от пръв поглед, но когато се вгледаме в нея виждаме нещо много специфично – самият цвят на растението е на повърхността, а корените му са във водата. Това спомага за неговото стабилно прикрепване и е причина, цветовете му да не се носят по течението. Тези специфики са особено характерни и за жените „водна теменуга” (Water Violet). Те демонстрират завидна енергия на характера, а същевременно с това са деликатни и по някакъв начин необикновени. Тези жени притежават силен контрол над личността, изглеждат недостъпни и леко хладни. Въпреки това са много търсени заради тяхната мъдрост и любезност. Друга характерна черта на  дамите Water Violet е, че винаги са готови да се притекат на помощ –  никога не се отдръпват, когато някой има нужда от тях. Самите те обаче, много трудно биха потърсили помощ от другиго. Никой не би им и предложил такава, защото не би могъл и да допусне, че подобни съвършени създания биха имали нужда от неговата помощ.

Жената „водна теменуга” мрази конфликтите. Тя никога не участва в тях, не повишава тон и не понася хората, които спорят, защото тя смята, че хаосът отнема от енергията ѝ.

Що се отнася до външния им вид – тези дами имат класическо излъчване – винаги са елегантно облечени, добре сресани и поддържани. Не обичат да се набиват на очи, нито някой да се интересува от личния им живот. Самият д-р Едуард Бах определя жените water violet  като „особен тип хора”, носители на мир и мъдрост, скромни, кротки и любвеобилни. Според него те са жизнерадостни дами, вървящи с достойнство по своя жизнен път. Способни са още да се чувстват добре сами в своята тишина и равновесие, създавайки атмосфера на благоденствие за околните.

С помощта на цвета на водната теменуга, този тип жени ще успеят да разкрият същността си, която действително е особена. Те ще успеят да раздават мъдрост и спокойствие на тези, които имат нужда от помощ, твърди д-р Бах. Така жените water violet ще могат по-лесно да разменят с околните чувства, обич и енергия и ще могат да се почувстват част от цялото, а не изолирани и самотни.

 

Повече можете да научите тук.

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.