Как да изглеждаме добре и след 40

0
3609

dobre-izglejdashta-jena

Има много неща, които можете да направите, за да забавите процеса на стареене. В наши дни това е важно, тъй като много геронтолози и уче­ни предвиждат, че скоро повечето хора ще живеят над сто години.

Едно от най-важните неща за запазването на добрия външен вид с въз­растта е приемът на голямо количество антиоксиданти. Професор Денам Хармън от медицинския факултет на Университета на Небраска твърди, че има 99% шанс оксидантите, т.е. свободните радикали, произвеждани при процеса на възпламеняване (включващ всичко от изгорелите авто­мобилни газове до пушенето на цигара и опечената на скара пържола) да причини стареене. Но антиоксидантите – витамин А и бета-каротин, витамин С и Е, биофлавоноиди, антоцианидини и над 100 други веще­ства със защитна функция – могат да неутрализират тези вредни влия­ния. Препоръчвам ви да приемате 2 г витамин С на ден в съчетание с два комплекса антиоксиданти, а ако сте над 50 години, увеличете приема на витамин С на 3 г и приемайте три комплекса антиоксиданти на ден.

Антиоксидантите обаче са само половината от решението. Витами­ните от група В контролират онзи жизненоважен процес в тялото, наре­чен метилиране. Този процес е от основно значение за поддържане на младостта на клетките, като предпазва ДНК и позволява на организма да изгражда здрави нови клетки. Пийте мощен мултивитамин, за да си набавите оптимално количество витамин В.

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.