Как да отслабнем здравословно?

2
2478

За да влезнат във форма и за да се чувстват удобно в своето тяло, хората са готови на всичко. Само че не всичко е нужно, за да загубиш излишно тегло и да се сдобиеш с нужно самочувствие. Не всичко е нужно и за да водиш здравословен начин на живот. В новата си книга “Здравословно отслабване” д-р Атанас Михайлов акцентира не само върху проблема със затлъстяването, но и върхи причините за него – лошото хранене и нездравословния режим.

 

Д-р Михайлов отбелязва: “Затлъстяването е само черешката на тортата. Този начин на хранене, допълнен от обездвижване, стрес и замърсена околна среда, преди всичко разболява. Като се започне от понижена имунна защита, мине се през алергиите и се стигне до хормонален дисбаланс (яйчникови кисти, мийоми, импотентност). Тогава идва ред на масовото здравеопазване – безразборно използване на антибиотици, ваксиниране по план, шепи лекарства. Резултатът – гъбични инфекции, дисбактериоза, още алергии… И допълнително затлъстяване.” Авторът допълва, че природолечението изисква комплексен подход, в който храненето заема важно място и трябва да му се отдели необходимото внимание.

 

“Здравословно отслабване” акцентира именно върху тези наболели проблеми, давайки адекватни съвети и отбелязвайки работещи начини за противодействие. Д-р Михайлов е лекар-хомеопат и фитотерапевт с близо 30-годишна практика и още първата му книга (“Въведение в природолечението”), написана на базата на клиничния му опит, е приета с изключителен интерес. “Здравословно отслабване” пък е продължение на дейността му в популяризирането на природолечението като път към красотата и здравето. Издадена е от ИК “Изток-Запад”, а тук можете да прочетете откъс от нея или да си я поръчате.