Как да разпознаем и спрем хремата още в началото

Това е неприятно, неудобно и може да бъде смущаващо. Но не е задължително да е така! Има много начини да разпознаете и спрете хремата в ранните ѝ етапи. В тази публикация ще ви дадем няколко бързи съвета, за да можете да се върнете към най-доброто си усещане възможно най-скоро.

Разпознаване на симптомите

Най-ранните признаци на хрема могат да включват сърбеж или усещане за сухота в носа, устата или гърлото. Може също така да започнете да кихате повече от обикновено. С напредването на инфекцията ще забележите увеличен секрет от носа, който е бистър или леко жълтеникав на цвят. Други симптоми включват запушване на носа, болки в гърлото, кашлица, главоболие, умора и болки в тялото. Най-доброто нещо, което можете да направите, е да разпознаете тези симптоми още в самото начало, за да можете да предприемете мерки за спиране на заболяването в началния му стадий.

Спиране на хремата в началото

Има няколко неща, които можете да направите, за да спрете по-нататъшното развитие на хремата:

  • Пийте много течности

Хидратацията помага за разреждане на слузта и намаляване на задръстванията. Важно е да пиете по 8-10 чаши вода всеки ден, за да подържате организма си във форма.

  • Приемайте деконгестанти

Деконгестантите помагат за намаляване на възпалението и задръстването в носните пътища, така че дихателните пътища да се отварят по-лесно. Не забравяйте да следвате внимателно указанията на опаковката, когато приемате каквото и да е лекарство.

  • Използвайте овлажнител

Овлажнителите добавят влага във въздуха, което помага за разреждането на слузта и още повече намалява задръстванията. Това е особено полезно, ако имате затруднения със съня заради тях.

Хремата не трябва да бъде нещо, което нарушава ежедневието ви или ви кара да се чувствате нещастни дни наред без облекчение! Като разпознавате ранните признаци на хремата и предприемате мерки, за да предотвратите влошаването ѝ (като пиене на много течности и използване на деконгестанти), можете бързо да се върнете в правия път! С тези бързи съвети на една ръка разстояние, няма извинение да не предприемете действия веднага!

Related Articles

Задължителни храни за здраве и красота през студената зима

С настъпването на студеното зимно време е важно да обърнем специално внимание на храненето си, за да останем здрави и красиви. Макар че много...

Кои са най-здравословни зеленчуци на тиган – сами скачат в него?

Ако търсите бърз и лесен начин да добавите повече зеленчуци към диетата си, тогава не търсете нищо друго освен тигана си. Пърженето на зеленчуци...

5 здравословни комбинации от храни, с които да очаровате вашия стомах

Здравословното хранене става все по-важно в нашето ежедневие. Знаем колко трудно е да се поддържа диета, която се състои от пълноценни храни и не...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
693ПоследователиПоследвай ни

Последни