Как да разпознаем и спрем хремата още в началото

Това е неприятно, неудобно и може да бъде смущаващо. Но не е задължително да е така! Има много начини да разпознаете и спрете хремата в ранните ѝ етапи. В тази публикация ще ви дадем няколко бързи съвета, за да можете да се върнете към най-доброто си усещане възможно най-скоро.

Разпознаване на симптомите

Най-ранните признаци на хрема могат да включват сърбеж или усещане за сухота в носа, устата или гърлото. Може също така да започнете да кихате повече от обикновено. С напредването на инфекцията ще забележите увеличен секрет от носа, който е бистър или леко жълтеникав на цвят. Други симптоми включват запушване на носа, болки в гърлото, кашлица, главоболие, умора и болки в тялото. Най-доброто нещо, което можете да направите, е да разпознаете тези симптоми още в самото начало, за да можете да предприемете мерки за спиране на заболяването в началния му стадий.

Спиране на хремата в началото

Има няколко неща, които можете да направите, за да спрете по-нататъшното развитие на хремата:

  • Пийте много течности

Хидратацията помага за разреждане на слузта и намаляване на задръстванията. Важно е да пиете по 8-10 чаши вода всеки ден, за да подържате организма си във форма.

  • Приемайте деконгестанти

Деконгестантите помагат за намаляване на възпалението и задръстването в носните пътища, така че дихателните пътища да се отварят по-лесно. Не забравяйте да следвате внимателно указанията на опаковката, когато приемате каквото и да е лекарство.

  • Използвайте овлажнител

Овлажнителите добавят влага във въздуха, което помага за разреждането на слузта и още повече намалява задръстванията. Това е особено полезно, ако имате затруднения със съня заради тях.

Хремата не трябва да бъде нещо, което нарушава ежедневието ви или ви кара да се чувствате нещастни дни наред без облекчение! Като разпознавате ранните признаци на хремата и предприемате мерки, за да предотвратите влошаването ѝ (като пиене на много течности и използване на деконгестанти), можете бързо да се върнете в правия път! С тези бързи съвети на една ръка разстояние, няма извинение да не предприемете действия веднага!

Related Articles

19 Запомнящи се пожелания за Нова Година 2024

Искате да направите празниците още по-специални? Нашата колекция от пожелания за нова година ще добави емоционален оттенък на вашите поздрави, като ги направи истински...

Ракията: Вдига ли кръвното налягане или го сваля?

Ракията е една от най-популярните алкохолни напитки в България, която се консумира от дълго години. Още повече това ще се увеличи през идващите Коледни...

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни