Как да разпознаем и спрем хремата още в началото

Това е неприятно, неудобно и може да бъде смущаващо. Но не е задължително да е така! Има много начини да разпознаете и спрете хремата в ранните ѝ етапи. В тази публикация ще ви дадем няколко бързи съвета, за да можете да се върнете към най-доброто си усещане възможно най-скоро.

Разпознаване на симптомите

Най-ранните признаци на хрема могат да включват сърбеж или усещане за сухота в носа, устата или гърлото. Може също така да започнете да кихате повече от обикновено. С напредването на инфекцията ще забележите увеличен секрет от носа, който е бистър или леко жълтеникав на цвят. Други симптоми включват запушване на носа, болки в гърлото, кашлица, главоболие, умора и болки в тялото. Най-доброто нещо, което можете да направите, е да разпознаете тези симптоми още в самото начало, за да можете да предприемете мерки за спиране на заболяването в началния му стадий.

Спиране на хремата в началото

Има няколко неща, които можете да направите, за да спрете по-нататъшното развитие на хремата:

  • Пийте много течности

Хидратацията помага за разреждане на слузта и намаляване на задръстванията. Важно е да пиете по 8-10 чаши вода всеки ден, за да подържате организма си във форма.

  • Приемайте деконгестанти

Деконгестантите помагат за намаляване на възпалението и задръстването в носните пътища, така че дихателните пътища да се отварят по-лесно. Не забравяйте да следвате внимателно указанията на опаковката, когато приемате каквото и да е лекарство.

  • Използвайте овлажнител

Овлажнителите добавят влага във въздуха, което помага за разреждането на слузта и още повече намалява задръстванията. Това е особено полезно, ако имате затруднения със съня заради тях.

Хремата не трябва да бъде нещо, което нарушава ежедневието ви или ви кара да се чувствате нещастни дни наред без облекчение! Като разпознавате ранните признаци на хремата и предприемате мерки, за да предотвратите влошаването ѝ (като пиене на много течности и използване на деконгестанти), можете бързо да се върнете в правия път! С тези бързи съвети на една ръка разстояние, няма извинение да не предприемете действия веднага!

Related Articles

Как да оборудвате кухнята за здравословно и вкусно приготвени ястия?

За да се храните здравословно и това да се отразява благоприятно на здравето ви не е важно само каква храна приемате, а и как...

7 забранени храни при високо кръвно налягане

Високото кръвно налягане, известно и като хипертония, е често заболяване сред възрастните хора. Храната, която консумираме, може да играе важна роля в управлението на...

Какви храни са подходящи за всеки над 50 години?

Навлизането във възрастта над 50 години може да бъде предизвикателство за здравето. Важно е да се храним правилно, за да опазим нашето тяло от...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни