Как да се справим с хормоните в пилешкото месо

С днешното съзнание за здравословен начин на живот не е изненадващо, че хората са все по-наясно с потенциалното наличие на хормони и други химикали в храната. Един от хранителните продукти, който стана особено важен, е пилешкото месо. За производителите на пилешко месо е важно да са наясно с наличните методи за елиминиране на хормоните и как те могат да се използват за създаване на по-здравословен и безопасен продукт. Нека разгледаме различните начини за елиминиране на хормоните в пилешкото месо.

Метод на биологично производство

Най-ефективният начин за осигуряване на пилешко месо без хормони е да се снабдявате с пилета, отглеждани по биологичен начин. Сертифицирането на биологичното производство означава, че пилетата са отглеждани без синтетични хормони или антибиотици, което спомага за елиминиране на възможността за замърсяване с хормони. Този метод изисква повече ресурси и труд, тъй като биологичното сертифициране изисква специфични стандарти за достъп до пасища и практики за хуманно отношение към животните, но той ще гарантира по-висококачествен продукт с по-малко рискови фактори, свързани с хормоните.

Неорганичен метод на производство

Ако не сте се ангажирали с практики за биологично производство, все още има начини да намалите вероятността от наличие на хормони в пилешките продукти. Използването на пробиотици и естествени фуражни съставки като пшеничен зародиш и слънчогледови семена може да помогне за поддържането на пилетата здрави, без да се внасят допълнителни хормони в системите им. Освен това избягването на стресови фактори, като пренаселеност или неправилно хранене, също може да помогне за намаляване на вероятността от поява на хормонален дисбаланс сред вашето стадо.

Методи за обработка и опаковане

След като пилетата са отгледани и готови за преработка, има допълнителни стъпки, които можете да предприемете, за да сте сигурни, че в крайния продукт няма допълнителни хормони. Линиите за преработка трябва да се почистват редовно, като се използват почистващи препарати, специално предназначени за отстраняване на следи от хормони от повърхностите; това трябва да включва както санитарните протоколи преди преработката, така и редовните проверки за поддръжка на оборудването по време на работа на линията. Освен това опаковъчните материали трябва да се подбират внимателно, така че да не съдържат нежелани елементи, като например пластификатори, които могат да проникнат в хранителните продукти с течение на времето, ако се съхраняват неправилно или при високи температури за продължителни периоди от време.

Хормоните в пилешкото месо са въпрос, който много хора приемат сериозно при вземането на решения за покупка; съществуват обаче мерки, които производителите могат да предприемат, за да се уверят, че техните пилета не съдържат нежелани замърсители като синтетични хормони на растежа или антибиотици. Чрез използване на биологични производствени практики или небиологични методи, като например добавяне на пробиотици и внимателно наблюдение на параметрите за хуманно отношение към животните, производителите могат да създадат по-здравословен продукт с по-малко рискови фактори, свързани с хормонални добавки или замърсяване по време на етапите на обработка или опаковане. В крайна сметка потребителите ще се възползват от тези повишени мерки за безопасност, като знаят, че купуват безопасен и здравословен продукт, на който могат да се доверят.

Related Articles

Кои са най-добрите храни за борба с депресията?

Добре известно е, че не съществува един-единствен "лек" за депресията. Това, което много хора не осъзнават обаче, е, че промяната в начина на хранене...

Храната прави борбата – важи за тези 5 храни

Всички знаем поговорката: "Храната прави борбата." И така, какви храни трябва да консумирате, ако искате да си набавите енергия? Консумацията на здравословни храни може...

Кои са най-здравословните храни за вашата вечеря?

Здравословното хранене е едно от най-важните неща, които можете да направите за тялото си. Но когато става въпрос за вечеря, е лесно да попаднете...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни