Как да смесваме чайовете

0
1418

  Любителите на чая ще получат много по-голямо удоволствие от любимата напитка, ако смесят различни видове чай и добавят в тях различни подправки.

Чаят се прави само с мека вода, варовитата променя вкуса му. Шипковият чай, в който са добавени щипка канела, ванилия и индийско орехче, ще ви събуди сутрин.

Чаша студен зелен чай, в който добавите мента и лед ще ви освежи приятно и ще ви зареди с енергия. Чаша черен чай с карамел действа отпускащо.

За смесване са годни само чайовете без добавени аромати. Единственото изключение е жасминовият зелен чай. Той обаче може да се смесва само с подправки и чайове с нежен аромат.

Заменете сутрин черния чай със зелен, който не е в пакет, а се продава във вид на пудра. Към него добавете ванилия, мента, настъргана кора от лимон или портокал.

Черният чай има по-наситен вкус и аромат от зеления, затова с него се съчетават горчиви подправки като бял и черен пипер. Черният чай се подправя с карамфил.

Добре се получават съчетанията на ароматни треви, листа от плодови храсти и подправки. Листата от ягоди и малини дават на чая наситен аромат.

Подправките се използват, без да са смлени или намачкани. Канелата се използва като парче от канелена пръчица, карамфилчетата се потапят цели в чая, ванилията се използва във вид на шушулка.

Така чаят ще е не само вкусен и ароматен, но и пълен с витамини и полезни вещества. Много е ароматен чаят от съчетание на малинови листа, сушени резенчета портокал и канела.

Съчетанието от мента, сушени резенчета лимон и джинджифил също е вкусно, ароматно и полезно. Листата от вишна се съчетават добре с листа от горска ягода и ванилия.

източник gotvach.bg