Кои плодове се ядат преди и кои след хранене?

Плодовете са полезни за здравето. Те са пълни с витамини, минерали и антиоксиданти, които могат да помогнат за подобряване на здравето ви по различни начини. Но знаехте ли, че има някои плодове, които е по-добре да ядете преди или след основното си хранене? В тази публикация ще Ви предложим 3 плода, които да ядете преди основното си хранене, и 3 плода, които са подходящи след хранене.

Преди основното хранене:

1.Ябълка

Ябълките са чудесен източник на фибри и витамин С. Изяждането на една ябълка преди основното хранене може да ви помогне да се чувствате по-сити и удовлетворени.

2.Банан

Бананите са добър източник на калий и магнезий. Яденето на банан преди основното хранене може да ви помогне да подобрите храносмилането си.

3.Портокал

Портокалите са чудесен източник на витамин С. Изяждането на един портокал преди основното хранене може да ви помогне да усвоите повече хранителни вещества от храната.

След основното хранене

1.Грейпфрут

Грейпфрутите са добър източник на фибри и витамин С. Изяждането на грейпфрут след основното хранене може да ви помогне да се чувствате по-сити и удовлетворени.

2.Круша

Крушите са добър източник на фибри и калий. Яденето на круша след основното хранене може да ви помогне да подобрите храносмилането си.

3.Ягода

Ягодите са чудесен източник на антиоксиданти и витамин С. Яденето на ягоди след основното хранене може да ви помогне да усвоите повече хранителни вещества от храната.

Както виждате, има много ползи от консумацията на плодове преди или след основното хранене. Ако искате да се почувствате по-сити или да подобрите храносмилането си, ви предлагаме да ядете ябълки, банани или портокали преди хранене. Ако искате да си набавите най-много антиоксиданти и витамин С, предлагаме да ядете грейпфрути, круши или ягоди след хранене. Без значение кои плодове ще изберете да ядете, гарантираме, че те ще бъдат вкусни и питателни!

Related Articles

Кои са най-добрите храни за борба с депресията?

Добре известно е, че не съществува един-единствен "лек" за депресията. Това, което много хора не осъзнават обаче, е, че промяната в начина на хранене...

Храната прави борбата – важи за тези 5 храни

Всички знаем поговорката: "Храната прави борбата." И така, какви храни трябва да консумирате, ако искате да си набавите енергия? Консумацията на здравословни храни може...

Кои са най-здравословните храни за вашата вечеря?

Здравословното хранене е едно от най-важните неща, които можете да направите за тялото си. Но когато става въпрос за вечеря, е лесно да попаднете...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни