Най-важното за здравето и храненето в книга

0
2504
500.indd

500.inddСлед успеха на „Как да се лекуваме с храна“ в началото на месец май „Ентусиаст“ публикува втора книга от най-известния специалист по хранене и здравословен начин на живот във Великобритания – Патрик Холфорд. В „500 въпроса за здравето и храненето“ нутриционистът Холфорд отговаря на най-често задаваните въпроси за здравето и храненето, както и на онези наглед незначителни притеснения, които не се решавате да споделите с вашия лекар. Освен сборник с изчерпателна информация и лесни за изпълнение препоръки от специалист в областта, тази книга е и наръчник с мотивационен характер, който има за цел да ви стимулира да подобрите качеството си на живот. Тя доказва, че решението за справяне с болестите не се намира в аптеката, а се крие в природата и в душевното състояние на човек.

Болести, неразположения и наранявания; диети и режими на хранене; душевно здраве; здравето и околната среда; здравето на детето, жената и мъжа; бременност и репродуктивно здраве; секс; сън; стрес; отслабване; тютюнопушене, алкохол и стимуланти; хранителни добавки – това са само част от темите, които са разгледани в книгата. Начинът на поднасяне на информацията е въпрос – отговор. Холфорд всъщност дава отговори на най-често задаваните въпроси по време на дългогодишната му практика. Посочена е информация за най-честите заболявания, засягащи различни възрастови групи, както и специфични оплаквания при мъжете, жените и децата.

Вече нямате причина да се притеснявате при първите симптоми на пролетната умора или на сезонните вируси – Патрик Холфорд дава рецепти както за леки форми на настинки, така и за по-тежки медицински състояния, при които консултацията с лекар обаче е задължителна. Освен това авторът предлага съвети как да повишим имунитета си и да поддържаме тялото си здраво и тонизирано през цялата година чрез естествени природни средства.

Колебаете се какво е и какво не е полезно за здравето на вашето дете? Чудите се каква е алтернативата на кафето при борбата със сутрешната сънливост? Не знаете как да се отървете бързо от досадния махмурлук? Или как да справите с неприятностите, причинени от менопаузата или от менструалния цикъл? Ако артритът е прекалено болезнен, а не искате да използвате лекарства или просто желаете да научите кои са най-важните витамини за вашия организъм – в тази книга ще откриете отговор на всеки ваш въпрос.

Специално внимание е отделено на диетите и храненето. Специалистът посочва здравословни и иновативни методи за борба с наднорменото тегло, които не застрашават здравето. Той разглежда подробно и темата за употребата на хранителни добавки и стимуланти за постигане на красиво и тренирано тяло, която става все по-актуална сред младите. Холфорд анализира както ползите, така и необратимите последици от тяхната неразумна употреба, давайки безценни съвети за постигане на перфектната хармония между тяло и дух. Специалистът ни запознава и с интересни факти за детоксикацията, за обработката и модифицирането на храните, за биопродуктите, за вегетарианството и други специални режими. В книгата ще откриете и най-ефективните начини как да се преборите с някои вредни за здравето и организма навици като тютюнопушенето и употребата на алкохол.

Patrick_Holford_pic

Патрик Холфорд е отличаван от редица институти по храненето за професионализма си, а най – голямата му награда са многобройните хора, на които е помогнал. Книгата „500 въпроса за здравето и храненето“ е безценен подарък за всеки, който желае да води здравословен начин на живот и практичен наръчник, задължителен за всяка семейна библиотека.

 

За Патрик Холфорд

Патрик Холфорд е сред водещите специалисти по хранене във Великобритания. През 1984 г. той основава Институт по рационално хранене в Лондон, който има за патрон д-р Лайнъс Полинг – носител на Нобелова награда за химия (1954) и на Нобелова награда за мир (1962). Институтът се занимава с проблемите на храненето през последните 20 години и е обучил едни от най-популярните специалисти в Европа в тази област.

Патрик Холфорд е автор на 34 книги, издадени на повече от 20 езика. Той често взима участие в редица правителствени кампании по проблемите на храненето във Великобритания. През октомври 2004 участва в най-мащабното за страната изследване на здравето и начина на хранене на нацията, в което се включват 37 000 души.

Повече информация за книгата може да получите тук.

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.