Не отслабвайте така

Всички знаем ползите и евентуално негативите от една или друга диета. Определен хранителен режим може да се окаже ефективен за нашия организъм или пък обратното. При всички случаи е най-добре да се посъветвате с диетолог, ако сте решили твърдо да направите революция с хранителните си навици.

Ако ли пък нямате време, нерви и средства да се консултирате с професионалист, запомнете преди да преминете на някоя диета, че тя трябва да е съставена от продукти, с които организмът генетически е свикнал. Има основно три твърди закона, които всеки решил да отслабва чрез специален хранителен режим, трябва да спазва, ако иска да постигне добри и трайни резултати.

1. Не яжте 1-2 пъти на ден

Ако си мислите, че колкото по-рядко и по-малко ядете, ще отслабнете бързо, лесно и трайно, грешите. Реално ефект от този тираничен режим може да има, но той няма да се запази върху талията ви, след като прекратите диетата. Запомнете, че не е решение да ядете веднъж на ден. Ще си кажете, че една голяма, богата салата на обяд ви е достатъчна за днес, но отново ще сбъркате.

По този начин приемате ударно количество храна, което натоварва стомаха ви, а и до следващата салата ще са минали 24 часа, през които ще сте озверели от глад. Истината е, че трябва да ядете минимум 5 пъти на ден. Не по-много и не каквото ви скимне. Повечко хапвайте на закуска обяд и вечеря, а през останалото време си позволявайте кисело мляко, малко ядки или пък плодове.

2. Не консумирайте само 1 или няколко продукта

Генерална грешка е, че хапването само на ябълки е ефикасен начин за сваляне на килограми. Истината е, че организмът ви има нужда от всичко и вие много добре го знаете! Защо тогава да не му го дадете в разумни граници. Дори 40 грама шоколад на ден са повече от полезни за здравето, сияйния вид на кожата и доброто настроение. Така че не смятайте, че диета от кисело мляко, сухари и моркови е най-доброто решение.

3. Хапчета за отслабване – не сте толкова отчаяни!

Някои хора са психологически по-склонни да повярват, че ако диетичният им режим е съпроводен от няколко блистера специални медикаменти за отслабване, резултатите са гарантирани. Хапчетата за отслабване често рекламират бързо и лесно редуциране на теглото без почти да се ограничавате от каквито и да било продукти. Дори да има нещо вярно в това, не е ли по-добре нещата да се случват по естествен начин? А и всеки препарат, който има претенцията, че действа без да премахнете каквото и да било от обикновеното си меню, определено лъже.

източник gotvach.bg

Related Articles

Кои са най-добрите храни за борба с депресията?

Добре известно е, че не съществува един-единствен "лек" за депресията. Това, което много хора не осъзнават обаче, е, че промяната в начина на хранене...

Храната прави борбата – важи за тези 5 храни

Всички знаем поговорката: "Храната прави борбата." И така, какви храни трябва да консумирате, ако искате да си набавите енергия? Консумацията на здравословни храни може...

Кои са най-здравословните храни за вашата вечеря?

Здравословното хранене е едно от най-важните неща, които можете да направите за тялото си. Но когато става въпрос за вечеря, е лесно да попаднете...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни