Не отслабвайте така

0
2488

Всички знаем ползите и евентуално негативите от една или друга диета. Определен хранителен режим може да се окаже ефективен за нашия организъм или пък обратното. При всички случаи е най-добре да се посъветвате с диетолог, ако сте решили твърдо да направите революция с хранителните си навици.

Ако ли пък нямате време, нерви и средства да се консултирате с професионалист, запомнете преди да преминете на някоя диета, че тя трябва да е съставена от продукти, с които организмът генетически е свикнал. Има основно три твърди закона, които всеки решил да отслабва чрез специален хранителен режим, трябва да спазва, ако иска да постигне добри и трайни резултати.

1. Не яжте 1-2 пъти на ден

Ако си мислите, че колкото по-рядко и по-малко ядете, ще отслабнете бързо, лесно и трайно, грешите. Реално ефект от този тираничен режим може да има, но той няма да се запази върху талията ви, след като прекратите диетата. Запомнете, че не е решение да ядете веднъж на ден. Ще си кажете, че една голяма, богата салата на обяд ви е достатъчна за днес, но отново ще сбъркате.

По този начин приемате ударно количество храна, което натоварва стомаха ви, а и до следващата салата ще са минали 24 часа, през които ще сте озверели от глад. Истината е, че трябва да ядете минимум 5 пъти на ден. Не по-много и не каквото ви скимне. Повечко хапвайте на закуска обяд и вечеря, а през останалото време си позволявайте кисело мляко, малко ядки или пък плодове.

2. Не консумирайте само 1 или няколко продукта

Генерална грешка е, че хапването само на ябълки е ефикасен начин за сваляне на килограми. Истината е, че организмът ви има нужда от всичко и вие много добре го знаете! Защо тогава да не му го дадете в разумни граници. Дори 40 грама шоколад на ден са повече от полезни за здравето, сияйния вид на кожата и доброто настроение. Така че не смятайте, че диета от кисело мляко, сухари и моркови е най-доброто решение.

3. Хапчета за отслабване – не сте толкова отчаяни!

Някои хора са психологически по-склонни да повярват, че ако диетичният им режим е съпроводен от няколко блистера специални медикаменти за отслабване, резултатите са гарантирани. Хапчетата за отслабване често рекламират бързо и лесно редуциране на теглото без почти да се ограничавате от каквито и да било продукти. Дори да има нещо вярно в това, не е ли по-добре нещата да се случват по естествен начин? А и всеки препарат, който има претенцията, че действа без да премахнете каквото и да било от обикновеното си меню, определено лъже.

източник gotvach.bg

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.