Не забравяйте да хапвате репички – ползите са огромни

Пролетта е тук, а с нея идва и сезонът на репичките. Често пренебрегвани като обикновен зеленчук, репичките всъщност са пълни с витамини и минерали, които могат да имат огромни ползи за здравето на сърцето, черния дроб, имунната система, кръвообращението и дори помагат за борбата със излишните килограми. Нека разгледаме защо сезонните храни като репичките са най-добри за организма ви.

Хранителен профил на репичките

Репичките са с високо съдържание на витамин С и фибри. Те също така съдържат калий, фосфор, магнезий и желязо. Но истинската хранителна сила се крие в техните антиоксиданти. Те включват антоцианини, които помагат за намаляване на възпаленията в организма, като укрепват както сърдечносъдовото здраве, така и умствената яснота.

От черен дроб до излишни килограми – неочаквине ползи

Екстракт от корен на репичка подпомага здравето на черния дроб

В допълнение към хранителния си профил, екстрактът от корен на репички е известен с това, че е полезен за здравето на черния дроб. Проучванията показват, че екстрактът от корен на репичка може да помогне за предпазване от оксидативен стрес, причинен от свободните радикали, които увреждат клетките в организма. Той също така подпомага пътищата на детоксикация, които спомагат за прочистването на черния дроб от токсини и други вредни вещества, които с течение на времето могат да причинят заболявания или болести. Накратко, консумирането на повече репички (или приемането на добавка, съдържаща екстракт от корен на репичка) може да помогне за поддържане на черния дроб здрав и функциониращ оптимално.

Ползи от репичките за намаляване на теглото

Репичките са не само питателни, но и предлагат големи ползи за отслабването, когато се добавят към здравословен хранителен план. Тъй като са нискокалорични, но пълни с хранителни вещества като фибри и протеини, те могат да осигурят дълготрайна енергия, като същевременно ви помагат да се чувствате сити по-дълго време, така че да не се налага да похапвате толкова често през деня. Освен това проучванията показват, че добавянето на повече кръстоцветни зеленчуци като репички към диетата ви може да помогне за засилване на метаболизма, което допълнително ще подпомогне усилията за отслабване с течение на времето.

Репичките предлагат редица неочаквани ползи за здравето, освен че са вкусна пролетна зеленчукова гарнитура! Те не само съдържат важни витамини и минерали, но съдържанието им на антиоксиданти спомага за намаляване на възпаленията, като същевременно подпомага пътищата за детоксикация на организма – особено важно за тези, които искат да подобрят цялостното си здраве или да отслабнат! Така че давайте – насладете се на прясно набрани пролетни репички още днес! Тялото ви ще ви благодари по-късно!

Related Articles

Как дъвченето на карамфил може да ви предпази от куп болести?

Дъвченето на карамфил е метод, използван от векове в различни култури за лечебни и козметични цели. Карамфилът има антибактериални, противовъзпалителни и антисептични свойства, което...

Коя е най-здравословната риба за нас през есента?

Рибата е една от най-полезните храни за човешкото здраве. Тя съдържа много важни хранителни вещества, които помагат на костите, подобряват кръвообращението и подпомагат доброто...

По 1 кофичка кисело мляко на ден – ето ползите за черния дроб

Когато става въпрос за здравето на черния дроб, ние трябва да обърнем сериозно внимание, тъй като то играе ключова роля в нашия организъм. За...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
691ПоследователиПоследвай ни

Последни