Новата медицина – съюз между източната и западната методика?

0
976

Представата ни за света се гради на основата на това, което сетивата предоставят на нашето съзнание. Зрение, слух, вкус, обоняние и осезание (допир) – петте сетива при човека са развити в различна степен у всеки от нас. Безспорен факт е, че кожата е най-големият сетивен орган, който е първично възникнал в еволюционния процес и чието представителство в мозъчната кора е най-голямо. С нейна помощ – била тя суха, чувствителна или смесена кожа, ние успяваме да усетим и възприемем огромна част от заобикалящото ни.

Методика за психоенергийна диагностика” (ИК „Изток-Запад”) на Георги Здравков е посветена именно на кожата и на нейната повишената сетивност. Кожната сетивност е възникнала преди зрителната в еволюционния процес на живите организми. За разлика от окото, което има само два вида сетивни клетки (пръчици и колби в ретината), кожата е с много по-голям брой рецептори – за студено, топло, болка, допир, натиск, вибрация. Мозъчната кора, която анализира информацията, постъпваща от кожата, е по-голяма от зрителната кора. Затова е важно да знаем повече за кожната сетивност… Трудът на д-р Здравков разширява познанието ни за нея към електромагнитно, електрично, магнитно и акустично поле. Методиката за психоенергийна диагностика прокарва един нов медицински манталитет, уникално съчетаващ западните и източните диагностични възможности. Д-р Здравков, завършил неврология и специализирал рентгенология, ултразвукова диагностика и китайска традиционна медицина, представя за пръв път обективна регистрация на субективните усещания към физичното поле на пациента чрез инструментално определени електрофизиологични параметри на кожната реакция на диагностицирания.

metodika_psiho_diagnostika_cover

С помощта на съвременна апаратура за електрофизиологични изследвания са обективизирани различните видове кожни усещания към физичното поле на човека – електромагнитно, електрично, магнитно и акустично поле, като всички те са генерирани във връзка с жизнедеятелността на организма.

Методика за психоенергийна диагностика” (с подзаглавие Азбука на разширената кожна сетивност) описва и създадената класификация и електрофизиологични модели на тези усещания. Тя дава информация също и за сетивните образи на заболяванията, разглеждани в психоенергийната медицина, чрез техните електрофизиологичните модели… Повече по темата можете да научите тук!

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.