Почистване на прибори за хранене със сода бикарбонат – ръководство за начинаещи

Всички обичат да имат лъскави прибори за хранене, но поддържането на най-добрия им вид може да изглежда като трудност. Оказва се, че всъщност нямате нужда от фантастични инструменти или скъпи решения, за да си свършите работата! Нуждаете се само от малко сода за хляб и няколко прости стъпки, за да възстановите първоначалния блясък на приборите си за хранене. Нека да проучим как с помощта само на сода за хляб можете да почистите бързо и ефективно вашите прибори за хранене.

Стъпка 1: Подгответе работното си място

Първата стъпка е да подготвите работното си място – мивката или купата, където ще почиствате приборите за хранене. Напълнете мивката или купата с топла вода, след което добавете 2 супени лъжици сода за хляб на литър вода. Например, ако използвате купа с вместимост две литри, добавете четири супени лъжици сода за хляб във водата. Тази смес ще помогне за разхлабване на мръсотията и замърсяванията от повърхностите на приборите за хранене, така че да могат да бъдат почистени лесно.

Стъпка 2: Накиснете приборите за хранене

След като работното място е готово, потопете всички прибори за хранене в разтвора за около 10 минути. Това осигурява достатъчно време, за да може мръсотията и замърсяванията да се отстранят от повърхността на всеки прибор. След изтичането на 10 минути извадете всеки елемент един по един и почистете, ако е необходимо, със стара четка за зъби или кърпа. Почистването ще помогне да се отстранят всички останали частици мръсотия от всяко парче.

Стъпка 3: Изплакване и подсушаване

След като почистването приключи, изплакнете всяко парче с топла вода, преди да го подсушите с чиста кърпа или хартиени кърпи. Уверете се, че всички остатъци от сапун са отстранени от всяко парче, преди да ги подсушите напълно; това помага да се предотврати корозията, причинена от остатъците от сапун върху металните повърхности с течение на времето. След като всички части са напълно изсушени, ги съхранявайте на сухо място до употреба!

Използването на сода за хляб е лесен начин да поддържате най-добрия вид на вашите прибори за хранене! Само с няколко прости стъпки – подготовка на работното място, накисване на приборите в топла вода и разтвор на сода за хляб за 10 минути, търкане при необходимост, изплакване на всички остатъци от сапун и пълно подсушаване – можете бързо и ефективно да възстановите дори потъмнелите прибори до предишния им блясък. Опитайте да почистите приборите си със сода за хляб още днес!

Related Articles

Кои са най-добрите храни за борба с депресията?

Добре известно е, че не съществува един-единствен "лек" за депресията. Това, което много хора не осъзнават обаче, е, че промяната в начина на хранене...

Храната прави борбата – важи за тези 5 храни

Всички знаем поговорката: "Храната прави борбата." И така, какви храни трябва да консумирате, ако искате да си набавите енергия? Консумацията на здравословни храни може...

Кои са най-здравословните храни за вашата вечеря?

Здравословното хранене е едно от най-важните неща, които можете да направите за тялото си. Но когато става въпрос за вечеря, е лесно да попаднете...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни