Прости съвети срещу преяждане

5
1611

Установено е, че се тъпчем с повече храна тогава, когато сме нервни или депресирани. Здравословното хранене всъщност нямаше да бъде чак толкова трудно, ако не беше емоционалният фактор.

Когато той е налице, в момент на силно напрежение, яд или просто от скука, се хъпчем като за световно, след което много жени започват да се самообвиняват за допуснатата слабост и да си налагат още по-строги диети, с които целта е да се „самобичуват“.

По този начин обаче организмът се лишава от необходимата енергия. Което обаче води след себе си ново ядене на сладко, за се възстанови загубите. И така се получава един омагьосан кръг, от който няма излизане. Всъщност има – но с наднормени килограми и понижено самочувствие.

Тъй като не е никак лесно да се преборим с емоционалното хранене, можем да приложим няколко малки трика и да го превърнем в едно от здравословните хранения за деня.

Като начало изхвърлете всички бисквитки, вафлички и бонбони, които държите у дома или в офиса. На тяхно място вземете много плодове, кисело мляко и диетични бисквити. Така, дори да се натъпчете до пръсване ще знаете, че не сте навредили нито на здравето си с огромните количества захар, нито на фигурата си.

Седенето пред телевизора е също критичен момент за безпричинното ядене. В такива моменти е важно да намерите занимание, което да държи съзнанието и ръцете ви заети.

Позволявайте се от любимите сладки неща от време на време без чувство за вина. Ако ви се дояде сладолед, просто си вземете малка фунийка.

Хранителният ви режим няма да пострада сериозно, а вие няма да ядосвате на слабостта си. И не забравяйте да се наслаждавате на храната, а не да я обвинявате на ум за малките несъвършенства на фигурата си.

източник gotvach.bg

Comments

5 КОМЕНТАРИ

  1. Тъпченето не е здравословно, независимо с какво заместваме храните. Да се натъпчеш например с диетични бисквити е също толкова нежелателно, колкото да хапнеш нещо висококалорично. Пък и емоционалният оттенък на преяждането си остава :)))))) независимо какво си „утъпкал“.

  2. Движение му е майката,но не с автомобил.Така ще имаш и визуални контакти с много хора.

  3. Дебеланка в АПТЕКА – нещо за отслабване.
    Аптекарката:Да имаме лепенки.
    Дебеланката:А къде да ги лепяяяяяя.
    Аптекарката:НА УСТАТА СИИИИИИИИИИИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.