Прости съвети за отслабване в офиса

  Имате нужда да свалите няколко килограма, но водите заседнал начин на живот? Предлагаме ви нашите офис съвети за отслабване. Това не е диета, не е строг режим, просто няколко простиправила, които ще ви помогнат да поддържате по-хубава фигура.

1.Качвайте се пеша по стълбите до работното си място вместо с асансьор и слизайте без асансьор всеки път когато излизате от офиса.

2.Разположете нещата в офиса си на повече от „една ръка разстояние“. Направете така, че да ставате, за да ползвате принтера, да вземате канцеларски материали и т.н.

3.Не дръжте храна в шкафчето си. Никакви вафли, кроасани и соленки, още по-малко газирани напитки. Защото, докато работите, хапвате големи количества храна, без да усетите.

4.Сипвайте си вода в малка чаша. Така ще ставате по-често да си наливате. Всяко движение е от полза!

5.Носете си храна от вкъщи. Така, от една страна, можете да регулирате какво и колко точно да ядете, от друга, няма да се изкушавате да ядете каквото яде някой около вас. Когато излезете на обяд с колегите, винаги можете да се изкушите и да изядете повече от предвиденото.

6.Ако трябва да се купи нещо за офиса или да се свърши някаква друга работа – бъдете доброволец. Малко движение никога не е излишно.

7.Излизайте в обедната почивка и се разхождайте. Когато времето е хубаво, използвайте възможността да повървите и да се разтоварите.

Ако и Вие се досещате за някое просто правило просто го споделете в коментар.

д-р Мария Цветкова / doctoronline.bg

Related Articles

Как да оборудвате кухнята за здравословно и вкусно приготвени ястия?

За да се храните здравословно и това да се отразява благоприятно на здравето ви не е важно само каква храна приемате, а и как...

7 забранени храни при високо кръвно налягане

Високото кръвно налягане, известно и като хипертония, е често заболяване сред възрастните хора. Храната, която консумираме, може да играе важна роля в управлението на...

Какви храни са подходящи за всеки над 50 години?

Навлизането във възрастта над 50 години може да бъде предизвикателство за здравето. Важно е да се храним правилно, за да опазим нашето тяло от...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни