Пудовки за начинаещи

 

Не, не става въпрос за начинаещи в спорта, а за трениращи хора, които биха искали да разнообразят своята програма и да използват нещо ново. Да се убедят дали наистина ефекта от тренировките с пудовки, за който вече писах е толкова благоприятен.

Ако нямате предишен спортен опит, най-добре се консултирайте преди това с личен треньор, който правилно, постепенно и последователно да ви въведе в света на вдигането на тежести и тренинрането със собствена тежест.

Едно от основни упражнения при тренирането с пудовките е суинг. Суингът е базово упражнение, което ще ви подготви за следващите движения, които можете да правите с пудовка. Суингът е упражнение, с което тренирате цялото тяло и най-вече задната верига, т.е. задната част на краката и дупето и корема. Суингът ще развие и силовата издръжливост на долната част на гърба, което го прави подходящ за хора със слаб кръст и корем.

Започнете с 3 серии по 10-15 повторения. След като изучите слуинг с две ръце и тежестта, която имате ви е лека, преминате къ м изучаването на суинг с една ръка.

Другото подходящо упражнение за начинаещи с пудовки е преден клек. Препоръчвам това упражнение, защото с него освен, че работите за крака и дупе, ще развиете силата на коремната мускулатура и ще заздравите торса, чрез което ще повлияете на цялостната стойка на тялото.

От предния клек също направете 3 серии по 10 повторения, а когато усетите, че тази тежест вече ви е лека или преминете към по-тежка или опитайте упражнението като държите пудовката с една ръка.

Само да ви предупредя, че когато тренирате с пудовки ще ви се образуват мазолчета на ръцете. Но това си има и своите предимства – освен, че ще имате по-добър хват, ще можете и по-дълго да висите на лост, което със сигурност ще ви помогне да правите различни упражнения на него.

Ваня Висарионова – FitBabyHotMama

Related Articles

19 Запомнящи се пожелания за Нова Година 2024

Искате да направите празниците още по-специални? Нашата колекция от пожелания за нова година ще добави емоционален оттенък на вашите поздрави, като ги направи истински...

Ракията: Вдига ли кръвното налягане или го сваля?

Ракията е една от най-популярните алкохолни напитки в България, която се консумира от дълго години. Още повече това ще се увеличи през идващите Коледни...

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни