Секс по китайски

Сексът е навсякъде около нас. Той не само продава, купува, търгува, възмущава, задоволява и вманиачава, ами и нещо повече: той е неделима част нашия живот и това е факт не от края на миналия век и началото на този, ами от прастари времена. Както знаем, сексуалният нагон е един от най-силните човешки нагони и е способен не само да ни дава тон в живота, но и да го ръководи напълно. В крайна сметка въпреки съвременното общоприето схващане за секса, основната му цел не е просто удоволствието, но и създаването на себеподобни и продължаването на човешкия вид. Подхранването на жизненото естество и продължаването на живота до безкрай винаги са били най-високите цели, които са си поставяли последователите на даоизма от векове наред. В този ред на мисли древните китайци поддръжници на Дао далеч не поставяли удоволствието от сексуалния акт на първо място. Те дори стигали до крайности като в знаменития наръчник Книга на светлото момиче, препоръчвали на мъжете да се любят с колкото е възможно по-голям брой жени, но не за да изпитат наслада, а за да приемат тяхното ин посредством отделящите се по време на акта секрети. Това разбиране обаче неминуемо водело до заключението, че за да задържи в себе си цялата жизнена енергия и тя да се качи по гръбначния стълб чак до главния мозък, мъжът трябва да се предпазва от еякулация, т.е. да не изпита върховното удоволствие от половия акт.

Хората в Древен Китай имали също и извратена представа за красота. Нежните и малки по размер крачета били задължителна част от китайските канони на женската хубост. Запазените от това време текстове изобилстват с изображения на женски фигури с изключителна красота и миниатюрни стъпала. По времето на династията Сун дори започнал да се разпространява чудатият обичай да се бинтоват стъпалата на малките момиченца, когато навършат пет години. Според традицията принц на име Ли Ю, владетел на малко княжество в Южен Китай, бил първият, който въвел модата на бинтованите крака, очарован от изящните малки стъпала на прелестна танцьорка, чието име било „Скъпоценното дребосъче”. Хубавицата танцувала пред публика с дървени обувки на много висок ток, благодарение на който стъпалата ѝ се огъвали до крайност. Техниката на танца върху пръсти, каквато и днес използват класическите балерини, най-вероятно е произлязла именно от обтягането на женските стъпала в Древен Китай. Бинтоването, което продължило като практика почти цяло хилядолетие и засегнало всички социални слоеве (от най-бедни до най-богати), всъщност отивало много по-далеч в насилието над костите на стъпалата. Операцията по бинтоване, която обикновено започвала на есен или през зимата по време на празника Гуан Ин не се състояла просто в превързване на краката на малките момиченца. Преди това девойчетата трябвало да изтърпят непоносими мъки и болки, докато чупят сводовете на стъпалата им и прегънат пръстите им чак до петите. След този болезнен ритуал костите бързо атрофирали и бинтованите крачета се превръщали в „лотосови цветчета от злато” (така били наричани по това време). Бинтоването правело напълно невъзможна и естествената походка на момичетата. Така погледнато, то представлявало също и един ужасяващ начин представителките на нежния пол в Древен Китай да бъдат привързани към дома и ограничени изцяло в семейната домашна сфера.

Ала малките стъпала на една дама не били просто идеал за женска красота. Те я правели предмет на внимание от страна на много мъже и сватовници и в някаква степен имали и фетишистки характер. Сексуалният подтекст, който носела тази болезнена традиция, се изразявал в това, че всички жени носели миниатюрни бродирани пантофки върху бинтованите си крачета, но дамите от висшето общество ги използвали като специална част от интимното си облекло.

В китайската еротична живопис компаньонките дори били изобразявани чисто голи, като изключение правели само стъпалата им. Цената на проститутките пък била по-висока, ако те имали изящни малки крачета.

За щастие днес тази традиция е останала в миналото и подобни странни и неразбираеми за нас фетиши и сексуални преживявания, които не само не носят удоволствие, но и причиняват зверска болка, могат само да ни смайват. Повече за съвременен и Древен Китай и чудатите му обичаи можете да научите тук.

Related Articles

19 Запомнящи се пожелания за Нова Година 2024

Искате да направите празниците още по-специални? Нашата колекция от пожелания за нова година ще добави емоционален оттенък на вашите поздрави, като ги направи истински...

Ракията: Вдига ли кръвното налягане или го сваля?

Ракията е една от най-популярните алкохолни напитки в България, която се консумира от дълго години. Още повече това ще се увеличи през идващите Коледни...

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни