Суперхраните

  Твърде много от нас нямат добро здраве поради обездвижване и умерено затлъстяване. Животът, разбира се, продължава… но на по-бавни темпове и постепенно губим своите способности, енергия и тонус, качеството на живота ни се влошава, независимо от материалните ни постижения и финансовите ни възможности.
Оформилите се с времето проблеми – като болки в гърба, в главата, ставни възпаления, артрит, заплахи от рак или безсъние, започват да стават все по-явни. Един ден болката става хронична и причинява все повече дискомфорт. Без да се усетим идва момент, когато човек престава да пести пари, само и само да се почувства малко по-добре.  Посещенията при лекаря обаче – медикаментозното лечение и дори хирургичната намеса, лекуват само симптомите или отстраняват заболялата тъкан, но не премахват причинителя. Поради изчерпването на хранителните вещества в конвенционалните (а до известна степен и в органичните храни), хората продължават да търсят нови възможности и източници за пълноценно и балансирано хранене.

Ако човек реши сам да събере всички необходими му вещества под формата на витамини, минерали и т.н., закупени поотделно в аптеката ще похарчи много повече пари и ще инвестира много повече време, без да постигне ефект, защото механично съчетаните синтетични витамини и минерали се усвояват много в малка степен от организма. А за съжаление храната на нашите деди вече не е днешната храна. Развитието на технологиите неизменно се отразява и на хранителната промишленост. Дори и да се опитваме да се храним само с естествени храни като плодове, зеленчуци, ядки, вече не сме сигурни дали не са генномодифицирани, да не говорим за химическите добавки /пестициди, консерванти, оцветители и други отрови/, които всеки ден слагаме в стомаха си и на кожата си. Тези факти, в допълнение на замърсената околна среда, стреса и всичко, което всеки ден сме принудени да понасяме, няма как да не се отразят на здравето ни. И се появяват т.нар. социално значими болести като рак, МС, инфаркти, инсулт, алергии и мн.др.

Да, наистина, няма как да престанем да се храним и да дишаме, нито пък можем да избягаме от замърсяването, особено ако живеем в голям град. Но можем да помогнем на организма си да се справи сам с всички отрови, които всекидневно му даваме.

Суперхраните имат точно тази функция – когато се храним с тях, ние си набавяме тези градивни елементи на всяка една

своя клетка от тялото си, за да може то да се пребори с „лошите” клетки, болните органи да се излекуват сами и организмът да работи все по-добре като едно общо цяло и да ни служи по-добре. Всеки уважаващ себе си човек трябва поне да се замисли над това какво причинява всеки ден на тялото си и колко лесно е всъщност да бъдем малко по-отговорни към себе си. Защото не всеки може да си позволи да се храни само с биологично чиста храна. Тя е модерна в днешно време, но е достъпна само за определен кръг от хора – хората с висока здравна култура, стабилен социален статус и финансови възможности. Другият вариант е да живеем на село на чист въздух и да си произвеждаме всичко сами.

Суперхраните идват в перфектен баланс директно от Природата, без никаква намеса на човешката ръка, освен в опаковането и доставката им до вас. Те не са лекарства, защото не лекуват конкретни заболявания, а подобряват общото физическо състояние и в същото време да вредят на организма. Суперхраните не лекуват симптоми – те преустановяват причините за това нашето тяло да боледува. Защото болестта е крайният стадий на проблем, който е можело да бъде предотвратен и лекуването му в повечето случаи отключва друг проблем или в най-добрия случай понижава имунитета.

За да се причисли към суперхраните, една храна трябва да отговаря на много условия:

1. Да съдържа в сравнително малък обем извънредно голямо количество хранителни вещества.
2. Да бъде естествена, а не преработена, и по-точно да няма дезактивиране на ензимите й.
3. Да бъде изключително лесно усвоима от организма на човека, без да го натоварва.
4. Да се отличава с много ползи, които не се постигат с употребата на обикновените храни.

Това, което очакваме от суперхраните, е да зареждат организма с енергия, да пречистват тялото от токсини, радиация и др., да повишават имунитета, да действат подмладяващо и да удължават живота.

Суперхраните в Природата са:

> От водното царство:
Синьо-зелените водорасли АФА (Aphanizomenon Flos-Aquae) от езерото Горен Кламат, спирулина, хлорела, морски фитопланктон и др.
> От растителното царство:
Алое Вера, акай/асай бери, макуй бери, инка бери (перуански физалис), годжи бери, каму-каму, перуанска мака, конопено семе, какао, жен-шен, нони, корен от якон, кокосов орех и др.
> От животинското царство:
Пчелните продукти – мед, пчелен прашец, прополис, пчелно млечице;
Коластра – коластрата съдържа растежни фактори, които подпомагат регенерацията на организма, забавят стареенето и удължават живота, представлява мощен природен антибиотик.

Суперхраните, когато са толкова близко до естественото си състояние, колкото позволяват най-щадящите съвременни технологии на компаниите, които ги произвеждат, действат синергично върху човешкия организъм и са основата на доброто здраве за всеки.

Заключението „Човек е това, което яде” означава, че всичко, което слагате в устата си, засяга вашия разум, тяло и дух. Със суперхраните започваме да ядем благородни храни и да активираме нашето въображение. Когато въвеждате в тялото си суперхрана, вашата енергия се променя, а в резултат на това се променя и вашата концентрация и внимание. Ние консумираме суперхрани всеки ден и те ни карат да се чувстваме по-добре от всякога!

д-р Райна Стоянова, експерт по хранене към Happy and Healthy

Related Articles

Как да отслабнем без диети и хапчета? Научете 5-те основни принципа

Представете си, че може да отслабнете, без да се налага да се откажете от любимите си храни, бзе да се налага да спазвате строги...

Дали имате висок холестерол? Това са първите симптоми!

Високият холестерол е сериозен проблем, който може да влоши здравното ни състояние. Много хора страдат от него и не знаят за това. Поради тази...

Как дъвченето на карамфил може да ви предпази от куп болести?

Дъвченето на карамфил е метод, използван от векове в различни култури за лечебни и козметични цели. Карамфилът има антибактериални, противовъзпалителни и антисептични свойства, което...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
691ПоследователиПоследвай ни

Последни