Суперхраните

  Твърде много от нас нямат добро здраве поради обездвижване и умерено затлъстяване. Животът, разбира се, продължава… но на по-бавни темпове и постепенно губим своите способности, енергия и тонус, качеството на живота ни се влошава, независимо от материалните ни постижения и финансовите ни възможности.
Оформилите се с времето проблеми – като болки в гърба, в главата, ставни възпаления, артрит, заплахи от рак или безсъние, започват да стават все по-явни. Един ден болката става хронична и причинява все повече дискомфорт. Без да се усетим идва момент, когато човек престава да пести пари, само и само да се почувства малко по-добре.  Посещенията при лекаря обаче – медикаментозното лечение и дори хирургичната намеса, лекуват само симптомите или отстраняват заболялата тъкан, но не премахват причинителя. Поради изчерпването на хранителните вещества в конвенционалните (а до известна степен и в органичните храни), хората продължават да търсят нови възможности и източници за пълноценно и балансирано хранене.

Ако човек реши сам да събере всички необходими му вещества под формата на витамини, минерали и т.н., закупени поотделно в аптеката ще похарчи много повече пари и ще инвестира много повече време, без да постигне ефект, защото механично съчетаните синтетични витамини и минерали се усвояват много в малка степен от организма. А за съжаление храната на нашите деди вече не е днешната храна. Развитието на технологиите неизменно се отразява и на хранителната промишленост. Дори и да се опитваме да се храним само с естествени храни като плодове, зеленчуци, ядки, вече не сме сигурни дали не са генномодифицирани, да не говорим за химическите добавки /пестициди, консерванти, оцветители и други отрови/, които всеки ден слагаме в стомаха си и на кожата си. Тези факти, в допълнение на замърсената околна среда, стреса и всичко, което всеки ден сме принудени да понасяме, няма как да не се отразят на здравето ни. И се появяват т.нар. социално значими болести като рак, МС, инфаркти, инсулт, алергии и мн.др.

Да, наистина, няма как да престанем да се храним и да дишаме, нито пък можем да избягаме от замърсяването, особено ако живеем в голям град. Но можем да помогнем на организма си да се справи сам с всички отрови, които всекидневно му даваме.

Суперхраните имат точно тази функция – когато се храним с тях, ние си набавяме тези градивни елементи на всяка една

своя клетка от тялото си, за да може то да се пребори с „лошите” клетки, болните органи да се излекуват сами и организмът да работи все по-добре като едно общо цяло и да ни служи по-добре. Всеки уважаващ себе си човек трябва поне да се замисли над това какво причинява всеки ден на тялото си и колко лесно е всъщност да бъдем малко по-отговорни към себе си. Защото не всеки може да си позволи да се храни само с биологично чиста храна. Тя е модерна в днешно време, но е достъпна само за определен кръг от хора – хората с висока здравна култура, стабилен социален статус и финансови възможности. Другият вариант е да живеем на село на чист въздух и да си произвеждаме всичко сами.

Суперхраните идват в перфектен баланс директно от Природата, без никаква намеса на човешката ръка, освен в опаковането и доставката им до вас. Те не са лекарства, защото не лекуват конкретни заболявания, а подобряват общото физическо състояние и в същото време да вредят на организма. Суперхраните не лекуват симптоми – те преустановяват причините за това нашето тяло да боледува. Защото болестта е крайният стадий на проблем, който е можело да бъде предотвратен и лекуването му в повечето случаи отключва друг проблем или в най-добрия случай понижава имунитета.

За да се причисли към суперхраните, една храна трябва да отговаря на много условия:

1. Да съдържа в сравнително малък обем извънредно голямо количество хранителни вещества.
2. Да бъде естествена, а не преработена, и по-точно да няма дезактивиране на ензимите й.
3. Да бъде изключително лесно усвоима от организма на човека, без да го натоварва.
4. Да се отличава с много ползи, които не се постигат с употребата на обикновените храни.

Това, което очакваме от суперхраните, е да зареждат организма с енергия, да пречистват тялото от токсини, радиация и др., да повишават имунитета, да действат подмладяващо и да удължават живота.

Суперхраните в Природата са:

> От водното царство:
Синьо-зелените водорасли АФА (Aphanizomenon Flos-Aquae) от езерото Горен Кламат, спирулина, хлорела, морски фитопланктон и др.
> От растителното царство:
Алое Вера, акай/асай бери, макуй бери, инка бери (перуански физалис), годжи бери, каму-каму, перуанска мака, конопено семе, какао, жен-шен, нони, корен от якон, кокосов орех и др.
> От животинското царство:
Пчелните продукти – мед, пчелен прашец, прополис, пчелно млечице;
Коластра – коластрата съдържа растежни фактори, които подпомагат регенерацията на организма, забавят стареенето и удължават живота, представлява мощен природен антибиотик.

Суперхраните, когато са толкова близко до естественото си състояние, колкото позволяват най-щадящите съвременни технологии на компаниите, които ги произвеждат, действат синергично върху човешкия организъм и са основата на доброто здраве за всеки.

Заключението „Човек е това, което яде” означава, че всичко, което слагате в устата си, засяга вашия разум, тяло и дух. Със суперхраните започваме да ядем благородни храни и да активираме нашето въображение. Когато въвеждате в тялото си суперхрана, вашата енергия се променя, а в резултат на това се променя и вашата концентрация и внимание. Ние консумираме суперхрани всеки ден и те ни карат да се чувстваме по-добре от всякога!

д-р Райна Стоянова, експерт по хранене към Happy and Healthy

Related Articles

19 Запомнящи се пожелания за Нова Година 2024

Искате да направите празниците още по-специални? Нашата колекция от пожелания за нова година ще добави емоционален оттенък на вашите поздрави, като ги направи истински...

Ракията: Вдига ли кръвното налягане или го сваля?

Ракията е една от най-популярните алкохолни напитки в България, която се консумира от дълго години. Още повече това ще се увеличи през идващите Коледни...

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни