Вдигането на пудовки – подходящо и за жени

0
1288

Вдигането на пудовки е подобно на тренирането с тежести. А повечето момичета се притесняват да  вдигат тежести, за да не станат мускулести. Повярвайте ми, няма как да станете културистка с вдигане на тежести, освен ако не го искате 😉 В женското тяло има много ниски нива на тестостерон и жените по-трудно „трупат“ мускули. За това пък има много предимства, от които бихте могли да се възползвате, стига тежестите да не ви плашат.

Тренирането с тежести ще ви направи по-силни. Не, не става въпрос да станете Мис Олимпия, а просто да усещате тялото си по по-различен начин и да вършите всички ежедневни дейности с лекота – носене на пазарски чанти, туби с вода, саксии, местене на дивани, вдигане на легена с прането … да изброявам ли още???

Тренирането с тежести ще накара Вашето тяло да гори повече калории. Абсолютен факт! Колкото повече товарите „машината“, наречена тяло, то толкова повече гори. Лесно и бързо ще свалите излишните килограми. И по-точно казано ще свалите излишните мазнини, но ще запазите активното си тегло – т.е. мускули, кости, стави.

Тренирането с тежести ще ви направи по-здрави. Запазвайки активното си тегло ще намаилите риска от появата на остеопороза. Освен това поддържайки мускулите в кондиция, те ще поддържат скелета и ще имате стройна осанка и правилна стойка на тялото, с което ще намалите риска от болки в кръста, гърба, главата и коленете.

Тренирането с тежести ви прави по-красиви! Нали знаете – когато спортуваме и дишаме интензивно доставяме повече кислород на клетките и оросяването на крайниците се подобрява. Това прави кожата по-еластична и ние грейваме.

Тренирането с тежести ще ви направи по-щастливи. По време на спорт в тялото се отделят ендорфини, което ни кара да се чувстваме неповторими. Да не подценяваме и момента, когато успеете да си влезнете в старите тесни дънки и новият бански ви стои ослепително – със сигурност ще се усмихнете широко.

Не на последно място тренирането с тежести ви прави да изглеждата по-секси! Стегнатите ръце и рамене са по-секси, от увисналите и клатещи се. Стегнатото дупе е по-секи от увисналото. Стегнатият корем е по-секси от увисналият. Стегнатите бедра са по-секси, от целулитните.

За всяка жена тежестта се определя индивидуално и е нещо много относително. Зависи от вашия предишен спортен опит и от физическото ви състояние в момента, за това ви съветвам да се консултирате със специалист преди да започнете тренировките с тежести и постепенно да увеличавате тежестта, докато се почувствате достатъчно силни и започнете да вдигате 100 от лежанка 😉

Ваня Висарионова – FitBabyHotMama

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.