Вие сте уникални – а каква е диетата ви? – В топ форма с Ипократис Пападимитракос

0
2892

jena-bez-dieta-nacupena Универсална диета няма и не може да има, защото всеки човек е различен. Да, можете да свалите килограми , спазвайки поредната хитова диета, но какво се случва след това? Чакате следващата диета-чудо и пробвате и нея, разчитайки, че ще е за последно. След това друга – още по-чудодейна, а след нея четвърта, пета и така опознавате всяка популярна диета, но никоя от тях не опознава вас!

Не е трудно да спазвате режим, какъвто и да е той, знаейки, че го правите за ограничено време (90 дни, един месец, две седмици и т.н). Нагласата на всеки спазващ подобна диета е „Мога да се справя, още Х дни и приключвам“. С една дума „изтърпявате“. Точно тук е уловката. След като „мъчението“ приключи, вие сте с Х килограма по-слаба и с изчерпано търпение. Връщате се към предишното си хранене, а скоро и към предишните килограми…

Популярните диети са такива, защото ви „помагат“ да отслабнете. Но на каква цена? Често плащаме и със здравето си.

Не е трудно да се измисли диета, с която да се свалят килограми. Най-лесният начин за това е чрез гладуване – елементарно е – приемате по-малко калории от обикновено. Точно на това разчитат популярните масови диети – по един или друг начин те ви карат да гладувате.

Ако желанието ви е да свалите излишните килограми веднъж завинаги и да подобрите здравословното си състояние – гладът не е начинът да го постигнете.

ipokratis-papadimitrakos
Начинът е да се научите да се храните правилно, да откриете своето нормално хранене. Никоя популярна масова диета няма да ви каже как да направите това. Точно обратното – популярните диети не само, че не се съобразяват с вас – те ви карат вие да се съобразите с тях, без дори да ви познават.

Ако сте съгласни да променяте себе си и да рискувате здравето си в името на 5-6 килограма по-малко, които скоро ще се върнат – продължавайте с популярните диети.

Но ако искате да откриете вашето хранене, което ще ви помогне да постигнете перфектните килограми и да ги задържите – опитайте с диета, изготвена специално за вас и съобразена с вашите цели, способности, здравословно състояние и хранителни предпочитания. Спазвайки такава диета, вие постепено ще се научите да се храните правилно. В момента, в който правилното хранене стане част от вашия живот, поддържането на топ форма ще се случва естествено и без усилия. Ще може те да вземате самостоятелни решения как, с колко и кога да се храните и те ще са продиктувани от желанието и уменията Ви да живеете и да се чувствате по-добре.

За още съвети от Ипократис, влезте в www.topforma.bg, където можете да поръчате своя индивидуален хранителен режим. Зазаписване на час в кабинета на Ипократис, тел.0877 665 175.

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.