Внимание: Най-вредните продукти

Ако сте решили най-накрая да започнете да се храните здравословно, със сигурност ще трябва да се откажете от някои продукти. Според американски диетолози съществува топ десет на вредните продукти, които се отразяват зле на организма.

На първо място това са желирани и смучещи бонбони с неестествено ярки цветове. Освен безумното количество захар, което се съдържа в тях, цветовете и ароматизаторите действат убийствено на клетките на човешкото тяло.

Чипсът е доста вкусен и малко хора могат да му устоят, но те автоматично биха станали повече, ако знаят, че в него се съдържа смес от въглехидрати и мазнини с химически подобрители на вкуса.

Газираните напитки са враг на организма. В една чаена чаша посладена газирана вода се съдържат над три супени лъжици захар. Като добавим към това и оцветителите и ароматизаторите, се получава много неприятна картинка.

Шоколадовите десертчета, заради огромното количество захар, което се съдържа в тях, много бързо предизвикват почти наркотично привикване. Човек се усеща, че и ден не може да изкара без едно от тях.

Кренвиршите и саламите, дори най-безобидните от тях, съдържат голямо количество вредни за човека вещества във вид на ароматизатори, подобрители на вкуса и консерванти. Много от тях съдържат трансгенна соя, чието въздействие върху човешкото тяло все още не е ясно.

Мазното месо също е нещо, от което трябва да се откажете. Излишъците от животинска мазнина водят до образуване на холестеролови запушалки, които са гаранция за сърдечно-съдово заболяване.

Майонезата, кетчупът и готовите сосове, които за мнозина са задължителна добавка към всяко ядене, не само са много калорични, но са наситени с химически генерирани вкусови добавки, сгъстители и ароматизатори.

Повечето от тях сдържат голямо количество оцет, което се отразява зле на органите на храносмилателната система. Така нареченият фаст-фуд също е за пренебрегване.

За ускоряване на приготвянето на този тип храна в нея се добавят рекордно количество химикали, които се отразяват пагубно върху човешкото здраве. Солта и по-точно прекомерната й употреба води до нарушения на съня, понижено кръвно налягане и отоци.

На последно място, но не и по важност, е алкохолът. Дори едно малко понякога може да попречи на усвояването на витамините, да наруши кръвообращението и да доведе до стомашни проблеми – всичко зависи от общото здравословно състояние.

източник gotvach.bg

Related Articles

Как дъвченето на карамфил може да ви предпази от куп болести?

Дъвченето на карамфил е метод, използван от векове в различни култури за лечебни и козметични цели. Карамфилът има антибактериални, противовъзпалителни и антисептични свойства, което...

Коя е най-здравословната риба за нас през есента?

Рибата е една от най-полезните храни за човешкото здраве. Тя съдържа много важни хранителни вещества, които помагат на костите, подобряват кръвообращението и подпомагат доброто...

По 1 кофичка кисело мляко на ден – ето ползите за черния дроб

Когато става въпрос за здравето на черния дроб, ние трябва да обърнем сериозно внимание, тъй като то играе ключова роля в нашия организъм. За...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
691ПоследователиПоследвай ни

Последни