Засилване на имунитета с мед и коприва – грипът ще бяга надалеч

По време на грипния сезон е важно да се грижим за здравето си. Може да е трудно да разберем кои природни продукти могат да ни помогнат да укрепим организма си и да се предпазим от често срещани болести. За щастие има някои прости съставки, които могат да помогнат за укрепване на имунитета ви – а именно медът и копривата. Нека да проучим как тези две съставки работят заедно, за да създадат по-силна имунна система.

Какво представлява копривата?

Копривата е вид растение, разпространено в Европа и Азия. Листата на това растение се използват в традиционната медицина от векове, тъй като съдържат редица витамини, минерали и антиоксиданти, които са полезни за организма. Копривата съдържа и противовъзпалителни съединения, които могат да помогнат за намаляване на възпалението в организма, както и антимикробни агенти, които могат да се борят с бактериите и вирусите.

Какво представлява медът?

Медът е естествен подсладител, получен от пчелен нектар. Той съдържа високи нива на антиоксиданти, които могат да помогнат за защита на организма от свободните радикали, които могат да причинят увреждане на клетките. Медът има и антибактериални свойства, които го правят ефективно средство за лечение на бактериални инфекции като стрептококова инфекция на гърлото или инфекции на синусите. Освен това той е богат на витамини и минерали като витамин С и цинк, които могат да подобрят общото здравословно състояние и да укрепят имунната система.

Как медът и копривата действат заедно?

Когато се комбинират, медът и копривата създават ефективен начин за укрепване на имунитета по време на сезона на настинките и грипа. Комбинацията от антиоксиданти, открити в меда и копривата, помага да се предпази тялото от увреждане от свободните радикали, като същевременно повишава енергийните ви нива, така че да имате достатъчно сили да се преборите с всяка инфекция или вирус, с които може да влезете в контакт. Освен това и медът, и копривата съдържат противовъзпалителни съединения, които помагат за намаляване на възпаленията в организма, като същевременно осигуряват основни витамини и минерали, необходими за силен имунитет през зимните месеци.

Като комбинирате мед с коприва през студения сезон, ще си осигурите силен имунитет срещу грипните вируси, като същевременно ще подсилите и цялостното си благосъстояние! Ще се почувствате енергични през зимните месеци, тъй като и медът, и копривата са пълни с витамини и минерали, необходими за укрепване на защитната система на организма срещу бактерии и вируси! Затова се уверете, че винаги имате под ръка мед и коприва, когато настъпи зимата!

Related Articles

Кои са най-добрите храни за борба с депресията?

Добре известно е, че не съществува един-единствен "лек" за депресията. Това, което много хора не осъзнават обаче, е, че промяната в начина на хранене...

Храната прави борбата – важи за тези 5 храни

Всички знаем поговорката: "Храната прави борбата." И така, какви храни трябва да консумирате, ако искате да си набавите енергия? Консумацията на здравословни храни може...

Кои са най-здравословните храни за вашата вечеря?

Здравословното хранене е едно от най-важните неща, които можете да направите за тялото си. Но когато става въпрос за вечеря, е лесно да попаднете...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни