13 налудничави съвета, които ще подобрят тренировката ти – част 2

jena-trenira-s-girichki 8.Дишай и издишай
Може и да го сметнеш за налудничаво, но шумното вдишване и издишане може да доведе до огромни ползи за тренировката ти.Колкото по-шумно, толкова по-добре.Особено когато правиш лицеви опори, коремни преси и клекове(Какво? Не правиш клекове? Тогава започвай колкото се може по-скоро).Та този трик може да те отърве от стреса и да ти помогне да увеличиш силата си.И сега се питаш – „как точно ще стане този номер?“. Много просто- така снабдяваш кръвта си с повече кислород, а от там тръгва и цялата верига.Просто нали ?

9.Тренирай гръб
Много дами пропускат тази мускулна група, защото си мислят,че ще станат много мускулести и няма да изглеждат добре.Истината е, че тялото трябва да се развива пропорционално и равномерно.Ако пренебрегнеш дадена мускулна група рискуваш да се сдобиеш с неприятни изкривявания или сам(а) да попаднеш в собствения си капан и да нарушиш симетрията на тялото си.Споделяме всичко това,защото пренебрегването на гърба в тренировките, може би не сега и не веднага, но някога в бъдеще би довело до неприятни изкривявания.

10.Това ще ти допадне
Какво комбинира белтъчини, калций и антиоксиданти в една приятна напитка.Никое друго освен любимото ти още от детството – шоколадово мляко.Даже и учените са провели изследвания разделяйки две групи атлети.Едната група пиела шоколадово мляко между двете си тренировки, а другите не.Няма да ти кажем коя са се справили по-добре !

11. Да поговорим за сутиени
Мислиш,че спортните сутиени те предпазват само от болезненото подскачане на двете ти симпатични приятелки.Значи мислиш правилно,обаче „само“ не е точното определение.Интензивните дейности като спорт, аеробика и като цяло всичко, което кара гърдите ти да подскачат,могат да разпънат(разтегнат)нежната тъкан,която оформя гърдите ти ( поддържа тяхната форма).Така , че „само“ , не е единственият отговор.

12.Магията на кафето
Едно кафе преди тренировка може да ти помогне да си по-свеж,енергичен, и да намали болките в мускулите ти.Повече енергия, по-добра тренировка ! Кафенце ?

13.Крещи
Думи като „Аз мога“ , „Ще се справя“ , „ Аз съм човека“ ! Каквото решиш,стига да работи за теб и да може да повиши мотивацията ти. Интересен трик, който може би не знаеш е , че крещенето може да отвлече вниманието ти от интензивността на тренировката и да ти помогне да се справиш по-добре от когато и да е било.

Светослав Коджаманов – Тренирай – сам избираш

Related Articles

Кои са най-добрите храни за борба с депресията?

Добре известно е, че не съществува един-единствен "лек" за депресията. Това, което много хора не осъзнават обаче, е, че промяната в начина на хранене...

Храната прави борбата – важи за тези 5 храни

Всички знаем поговорката: "Храната прави борбата." И така, какви храни трябва да консумирате, ако искате да си набавите енергия? Консумацията на здравословни храни може...

Кои са най-здравословните храни за вашата вечеря?

Здравословното хранене е едно от най-важните неща, които можете да направите за тялото си. Но когато става въпрос за вечеря, е лесно да попаднете...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни