Как да решим проблемите с нашето здраве?

0
1089

doktor-s-malko-dete Един от най-обсъжданите въпроси днес е този за здравето. Здравната тема вълнува малки и големи, мъже и жени, болни и здрави. Постоянно ни заливат с купища информация относно различни заболявания и техните симптоми, (не)правилна употреба на медицински термини и съответно погрешното им тълкуване от хората не-специалисти. Д-р Петя Арнаудова предлага решение на този проблем в първия си труд, насочен не само към лекари и специалисти, а и към масовия читател – „Малка медицинска енциклопедия за всеки“ (ИК „Изток-Запад“). Авторката описва и разяснява на достъпен език значението на основните термини в различни медицински области, които лекарите, сестрите и болничният персонал използват всекидневно, с цел правилното им разбиране от пациентите.

Справочникът съдържа над 6000 от най-важните медицински термини и техните обяснения, подредени по азбучен ред. Освен тях, в енциклопедията има и единайсет приложения, предназначени както за улесненото й ползване, така и за запознаване с някои по-интересни и полезни статистически и други медицински сведения. С помощта на полезното четиво неправилната и неточна употреба на редица термини от медицината – поради липсата на знания или реално различното им значение – може да бъде избегната. Д-р Арнаудова уточнява множество думи с медицинско значение, различно от обикновената им разговорна употреба и дава в таблици честота на най-разпространените дефекти, аномалии, придобити и вродени болестни състояния, болести и синдроми. Изданието разяснява и някои популярни, но погрешни здравни схващания и посочва правилния начин на тяхната употреба.

picture_1193
Книгата е следствие от дългогодишния медицински опит на д-р Арнаудова. В своята 33-годишна практика с пациенти в областите вътрешни болести, кардиология, ревматология и фармакология, д-р Арнаудова е автор и на девет специализирани медицински трудове. Подробната „Малка медицинска енциклопедия за всеки“ е идеален помощник за бърза домашна проверка на важни болести и синдроми, основни групи лекарства, анатомични термини и др. Енциклопедията е също и полезен съветник за належащите за разпознаване признаци на редица опасни за здравето спешни и рискови болестни състояния, но не и за тяхното лечение.

Повече информация ще научите тук.

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.