3 антицелулитни упражнения

0
2188

Може би се чудите какви са тезианти-целулитни упражнения посред зима? Забравихте ли? Идва Коледа, идва Нова година, а те са съпътствани от партита, коита са чудесен повод да си облечем сексапилна коктейлна рокля. Чудесен повод, за да се погрижим за стройната си фигура.

Естествено има значение колко целулит имате, колко излишни килограми, на каква възраст сте и т.н. НО, но ефективната гимнастика винаги дава добри резултати. Особено, ако тренирате всеки ден и особено, ако съчетаете гимнастиката с антицелулитни масажи, здравословно хранене и много вода.

Започнете с упражнението МОСТ , което ще ви помогне и леко да загреете.

Легнете по гръб на пода със свити колене. Стъпалата и коленете са разтворени на широчината на таза, ръцете са на пода с длани обърнати надолу. Повдигнете таза високо горе и задръжте в най-горното положение за няколко секунди, след това бавно отпуснете таза на земята. Повторете движението 12 пъти и последния път задръжте таза в най-горното положение за 30 секунди. Стягайте дупето и бедрата. Починете си и разтегнете малко бедрата.

Ходещи напади

Застанете прави със стъпала разтворени на широчината на таза. Стъпете напред и клекнете така, че предният крак да образува прав ъгъл между бедрото и подбедрицата, а задното коляно да опре пода. Изтласкайте се от задния крак и със същия стъпете напред отново в напад. Направете общо по 10 напада на крак. Когато усвоите добре техниката и правите по 10 напада на крак без проблеми, опитайте упражнението с тежести в ръцете. Колкото по-тежко е упражнението, токлкова по-ефективно ще бъде.

Български клек

Това упражнение може да ви се стори малко трудно в началото, но освен, че ще ви помогне да се избавите от целулита, ще ви помогне да стегнете и корема.

За упражнението ще ви е необходим стол или диван. Застанете на около една крачка разстояние от стола и поставете единия крак върху него, като стъпалото на задния крак е в контрашпиц. Проверете дали стъпалата са на широчината на таза иначе лесно ще губите равновесие. Клекнете надолу, докато таза и коляното на предния крак застанат в една равнина и след това стягайки корем се изправете обратно. Повторете упражнението 6-8 пъти на единия крак и след това сменете краката. Когато клековете ви станат лесни добавете тежести във всяка една ръка.

Е, готови ли сте да приемете предизвикателството и да се подготвите за ослепитална вечерна рокля или предпочитате да се криете под широки и безформени дрехи? Може би вече сте чували поговорката, че не трупаме килограми от Коледа до Нова Година, от Нова Година до Коледа. Тренирайте, хранете се здравословно и изглеждайте услепително 365 дни в годината!

Ваня Висарионова – FitBabyHotMama