Здравословно отслабване

0
5491

Има ли наистина такова нещо като здравословно отслабване? Възможно ли е?

Всички медии ни обсипват с най-новите диети и методи за отслабване. Ако сте ги изпробвали, най-вероятно сте се убедили, че те имат краткротраен ефект и когато се завърнете към старите си навици, килцата отново се покачват обратно.

Защо не опитате да забравите за всички диети и фитнес програми, за които сте чели? Опитайте сами да си създадете режим на движение и хранене, които най-добре пасват на вашия начин на живот. Така ще ви е по-лесно да ги спазвате и неусетно това ще се превърне във Вашия начин на живот.

Ето няколко идеи как да намерите своя начин да  влезнете във форма, без да давате пари за скъпи хапчета или за годишен абонамент във фитнеса.

  1. Движете се! Наистина, няма как да бъдете във форма и да се чувствате добре, ако не се движите. Колкото повече се движите, толкова по-добре ще се чувствате. Сами изберете кога и къде да вмъкнете повече движение в ежедневието си. Просто ходете в парка. Не е необходимо да ходите на фитнес, за да се движите.
  2. Пийте вода! Това също го знаете, нали? Опитайте се да увеличите количеството вода, което пиете с 0.5литра на ден и вижте как ще се чувствате. Общото количество вода трябва да е не по-малко от 2 литра на ден.
  3. Яжте повече зеленчуци! Определено зимата не е сезонът на зеленчуците, но пък има достатъчно на пазара, които за подходящи и през зимата. Опитайте да включите броколи в менюто си. Има няколко изследвания, че зеленолистните зеленчуци подпомагат процеса на отслабване.
  4. Ограничете плодовете! Знаете ли колко плодове е добре да ядете на ден? Не повече от една порция, което е колкото двете ви шепи събрани една до друга. Това означава 1 голяма ябълка или 1 портокал. Не подценявайте фруктовата захар.
  5. Не се ограничавайте! Ако обичате да хапват сладко или тестени изделия и НАИСТИНА, ама наистине не можете без тях, не ги изключвайте напълно от режима си. Ограничете ги до един, два пъти седмично, като естествено е добре да внимавате в количествата, които поглъщате.
  6. Намерете си съмишленици! Най-вероятно сте чували вече и за това. Но наистина, ако около вас има хора, които също се хранят здравословно и се движат повече, вероятноста и вие да го правите и много по-голяма, отколкото обратното.

Ваня Висарионова – FitBabyHotMama