Безопасно и безвредно лечение за детето

0
1021

Всеки родител иска неговото отроче да бъде здраво и да се радва на безгрижните си детски години пълноценно. Колкото и да е неприятно обаче, се стига до неизбежната ситуация, в която малчуганите се разболяват от настинка, грип или някое друго подобно леко, а за жалост понякога и не чак толкова леко заболяване.

Как да лекуваме децата си по възможно най-безопасния, а същевременно и ефикасен начин (без нежелателни странични ефекти) ни казва д-р Жак Буле в своята „Хомеопатия за детето” (ИК „Изток-Запад”).

Хомеопатията е метод за лечение още от края на XVIII в. Самата дума идва от гръцкото homoios („подобен”) и pathos („болест”). Това е и предназначението на хомеопатичните медикаменти – да лекуват с това, което е „подобно на болестта”.

Днес хомеопатията присъства в над 80 страни, а броят на пациентите, които се лекуват с нея, се е удвоил за последните 15 години. Този способ за лечение използва повече от 3000 различни вещества (изходни материали).

Тези материали се приготвят по специален начин, на базата на вещества от растителен, животински или минерален произход. Снабдяването с растения се извършва в зависимост от редуването на годишните сезони. Всяко растение е идентифицирано съгласно международното му наименование (на латински език), след като е преминало всички научни тестове за разпознаване.

В огромна част от случаите растенията се използват в свеж вид, след като са били току-що набрани в обичайната им природна среда. Снеманията на биологичните материали от животни пък се извършват от ветеринари. След упражняване на строг контрол всеки изходен материал от животински произход бива лиофилизиран.

Повече по темата за хомеопатията и безопасното лечение на децата можете да научите тук.

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.