Безопасно и безвредно лечение за детето

Всеки родител иска неговото отроче да бъде здраво и да се радва на безгрижните си детски години пълноценно. Колкото и да е неприятно обаче, се стига до неизбежната ситуация, в която малчуганите се разболяват от настинка, грип или някое друго подобно леко, а за жалост понякога и не чак толкова леко заболяване.

Как да лекуваме децата си по възможно най-безопасния, а същевременно и ефикасен начин (без нежелателни странични ефекти) ни казва д-р Жак Буле в своята „Хомеопатия за детето” (ИК „Изток-Запад”).

Хомеопатията е метод за лечение още от края на XVIII в. Самата дума идва от гръцкото homoios („подобен”) и pathos („болест”). Това е и предназначението на хомеопатичните медикаменти – да лекуват с това, което е „подобно на болестта”.

Днес хомеопатията присъства в над 80 страни, а броят на пациентите, които се лекуват с нея, се е удвоил за последните 15 години. Този способ за лечение използва повече от 3000 различни вещества (изходни материали).

Тези материали се приготвят по специален начин, на базата на вещества от растителен, животински или минерален произход. Снабдяването с растения се извършва в зависимост от редуването на годишните сезони. Всяко растение е идентифицирано съгласно международното му наименование (на латински език), след като е преминало всички научни тестове за разпознаване.

В огромна част от случаите растенията се използват в свеж вид, след като са били току-що набрани в обичайната им природна среда. Снеманията на биологичните материали от животни пък се извършват от ветеринари. След упражняване на строг контрол всеки изходен материал от животински произход бива лиофилизиран.

Повече по темата за хомеопатията и безопасното лечение на децата можете да научите тук.

Related Articles

19 Запомнящи се пожелания за Нова Година 2024

Искате да направите празниците още по-специални? Нашата колекция от пожелания за нова година ще добави емоционален оттенък на вашите поздрави, като ги направи истински...

Ракията: Вдига ли кръвното налягане или го сваля?

Ракията е една от най-популярните алкохолни напитки в България, която се консумира от дълго години. Още повече това ще се увеличи през идващите Коледни...

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни