Болят ли ви ставите при смяната на времето? Спортувайте!

0
3793

Много често хората, които имат проблеми със ставите или някаква стара травма се оплакват от болки при смяна на времето. Става въпрос за метеорологичното време, а не за часовото.

Това нормално ли е? Наистина ли цял живот ще ни боли и ще бъдем като барометри, когато наближава лошо, дъждовно време? Защо всъщност това е така?

Специалисти обясняват болките в ставите при промяна на времето със спадането на атмосферното налягане. Когато атмосферното налягане спада това се отразява и върху тялото. Тяло, в което има инфекция, разтежение или стара травма усеща промяната в атмосферното налягане, тъй като това води до промяна на налягането и в тялото и затова ни боли.

Всъщност, това въобще не трябва да е така. Всички сме чували, колко е нормално с напредването на възрастта, да губим част от своята гъвкавост, да трупаме лесно килограми и да имаме артритни болки. Замислете се! Всички изброени до тук неща са свързани не толкова с възрастта, а с обездвижения начин на живот, който водим. Неизбежно се заседяваме повече вкъщи, в колата, на работа. И проблемите един след друг започват да се появяват и всеки казва, че е от възрастта. Да, ама не! Питайте един 60-70 годишен мъж, който активно спортува и се движи дали има подобни проблени. Най-вероятно ще ви отговори, че няма.

Това е решението за всички проблеми. Движение, движение и пак движение.

Отново специалистите твърдят, че умереният и редовен спорт предотвратяват стареенето на клетките, спомагат при борба с артрита, подсилват имунната система, помагат ни да се борим по-лесно с вирусите и настинките, увеличават хормоните на щастието, увеличават либидото и още и още и още.

Не е нужно да тичате голи в снега, а само да се грижите за тялото си и да се движите. А то в замяна ще ви се отплати с добро здраве и безболезнени старини!

Ваня Висарионова – FitBabyHotMama