Болят ли ви ставите при смяната на времето? Спортувайте!

Много често хората, които имат проблеми със ставите или някаква стара травма се оплакват от болки при смяна на времето. Става въпрос за метеорологичното време, а не за часовото.

Това нормално ли е? Наистина ли цял живот ще ни боли и ще бъдем като барометри, когато наближава лошо, дъждовно време? Защо всъщност това е така?

Специалисти обясняват болките в ставите при промяна на времето със спадането на атмосферното налягане. Когато атмосферното налягане спада това се отразява и върху тялото. Тяло, в което има инфекция, разтежение или стара травма усеща промяната в атмосферното налягане, тъй като това води до промяна на налягането и в тялото и затова ни боли.

Всъщност, това въобще не трябва да е така. Всички сме чували, колко е нормално с напредването на възрастта, да губим част от своята гъвкавост, да трупаме лесно килограми и да имаме артритни болки. Замислете се! Всички изброени до тук неща са свързани не толкова с възрастта, а с обездвижения начин на живот, който водим. Неизбежно се заседяваме повече вкъщи, в колата, на работа. И проблемите един след друг започват да се появяват и всеки казва, че е от възрастта. Да, ама не! Питайте един 60-70 годишен мъж, който активно спортува и се движи дали има подобни проблени. Най-вероятно ще ви отговори, че няма.

Това е решението за всички проблеми. Движение, движение и пак движение.

Отново специалистите твърдят, че умереният и редовен спорт предотвратяват стареенето на клетките, спомагат при борба с артрита, подсилват имунната система, помагат ни да се борим по-лесно с вирусите и настинките, увеличават хормоните на щастието, увеличават либидото и още и още и още.

Не е нужно да тичате голи в снега, а само да се грижите за тялото си и да се движите. А то в замяна ще ви се отплати с добро здраве и безболезнени старини!

Ваня Висарионова – FitBabyHotMama

Related Articles

19 Запомнящи се пожелания за Нова Година 2024

Искате да направите празниците още по-специални? Нашата колекция от пожелания за нова година ще добави емоционален оттенък на вашите поздрави, като ги направи истински...

Ракията: Вдига ли кръвното налягане или го сваля?

Ракията е една от най-популярните алкохолни напитки в България, която се консумира от дълго години. Още повече това ще се увеличи през идващите Коледни...

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни