Домашен фитнес

 

Знаете ли, че всеки един от нас има домашен фитнес в къщи?

Помислете за Вашето тяло? Не е ли то перфектната машина, която може сама да се самоусъвършенства? С малко повече желание, усилия и знания можете да си направити ефективна тренировка в къщи за тонус и тънка талия.

Започнете с леко загряване като завъртите всички стави по 6-8 пъти на всяка една страна. Най-лесно е, когато започвате от краката към главата. Така от самосебе си ще загреете всички стави и ще подготвите тялото си за тренировката. Започнете с глезените, след това преминете към коленете, тазобедрените стави, кръста, раменете, лактите, китките и врата.

Тренировката включва 6 упражнения, които се изпълняват едно след друго. Когато направите всички 6 упражниения си починете около 2 минути и ако имате сили и енергия направете още по една серия от тях, а след това и още една.

Лицеви опори
Всеки ги знае
🙂  За начинаещите и не толкова силните – направете ги на колене.

Клекове
Също всички ги знаят. Ако имате съмнения, погледайте едно 2 годишно дете как кляка. То ще ви научи.

Кофички
За тях използвайте диван или стабилен стол.

klekove-domashni-uslovia

1. Напади назад
От изходно положение стоеж, направете стъпка назад и клекнете надолу. Нека и двете стъпала да сочат напред през цялото време. Гърбът е изправен, ръцете на хълбоците.

napadi-otzad

2.Страничен динамичен планк
Заемете странична опора на длан и стъпала. Тялото трябва да е в една права линия. Отпуснете таза до земята и го върнете в изходно положение. Лакътя остава изпънат през цялото време. В изходното положение вдишвате, в долното положение на таза издишвате.
Упражнението се прави и на двете страни. Ако ви е трудно, го направете на колене.

dinamichen-plank

3.Планински катерач

От изходно положение за лицева опора издърпайте дясното коляно към десния лакът. Върнете крака в изходна позиция и го направете и на лявата страна. В изходното положение вдишайте, в свито положение издишайте.
Това упражнение може да го направите два пъти повече, т.е. ако от другите сте направили по 10 повторения от това направете 20.

planinski-katerach-uprajnenie

Повторенията на всяко едно упражнениезависят от Вашата физическа форма. Ако сте начинаещ започнете с 5 повторения на всяко едно упражнение, а ако сте напреднал правете поне по 10 повторения.

Както вече казах необходими са ви само желание и воля. За да имате енергия за една ефективна тренировка не забравяйте да се храните здравословно.

Ваня Висарионова – FitBabyHotMama

Related Articles

19 Запомнящи се пожелания за Нова Година 2024

Искате да направите празниците още по-специални? Нашата колекция от пожелания за нова година ще добави емоционален оттенък на вашите поздрави, като ги направи истински...

Ракията: Вдига ли кръвното налягане или го сваля?

Ракията е една от най-популярните алкохолни напитки в България, която се консумира от дълго години. Още повече това ще се увеличи през идващите Коледни...

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни