Домашен фитнес

 

Знаете ли, че всеки един от нас има домашен фитнес в къщи?

Помислете за Вашето тяло? Не е ли то перфектната машина, която може сама да се самоусъвършенства? С малко повече желание, усилия и знания можете да си направити ефективна тренировка в къщи за тонус и тънка талия.

Започнете с леко загряване като завъртите всички стави по 6-8 пъти на всяка една страна. Най-лесно е, когато започвате от краката към главата. Така от самосебе си ще загреете всички стави и ще подготвите тялото си за тренировката. Започнете с глезените, след това преминете към коленете, тазобедрените стави, кръста, раменете, лактите, китките и врата.

Тренировката включва 6 упражнения, които се изпълняват едно след друго. Когато направите всички 6 упражниения си починете около 2 минути и ако имате сили и енергия направете още по една серия от тях, а след това и още една.

Лицеви опори
Всеки ги знае
🙂  За начинаещите и не толкова силните – направете ги на колене.

Клекове
Също всички ги знаят. Ако имате съмнения, погледайте едно 2 годишно дете как кляка. То ще ви научи.

Кофички
За тях използвайте диван или стабилен стол.

klekove-domashni-uslovia

1. Напади назад
От изходно положение стоеж, направете стъпка назад и клекнете надолу. Нека и двете стъпала да сочат напред през цялото време. Гърбът е изправен, ръцете на хълбоците.

napadi-otzad

2.Страничен динамичен планк
Заемете странична опора на длан и стъпала. Тялото трябва да е в една права линия. Отпуснете таза до земята и го върнете в изходно положение. Лакътя остава изпънат през цялото време. В изходното положение вдишвате, в долното положение на таза издишвате.
Упражнението се прави и на двете страни. Ако ви е трудно, го направете на колене.

dinamichen-plank

3.Планински катерач

От изходно положение за лицева опора издърпайте дясното коляно към десния лакът. Върнете крака в изходна позиция и го направете и на лявата страна. В изходното положение вдишайте, в свито положение издишайте.
Това упражнение може да го направите два пъти повече, т.е. ако от другите сте направили по 10 повторения от това направете 20.

planinski-katerach-uprajnenie

Повторенията на всяко едно упражнениезависят от Вашата физическа форма. Ако сте начинаещ започнете с 5 повторения на всяко едно упражнение, а ако сте напреднал правете поне по 10 повторения.

Както вече казах необходими са ви само желание и воля. За да имате енергия за една ефективна тренировка не забравяйте да се храните здравословно.

Ваня Висарионова – FitBabyHotMama

Related Articles

Как да отслабнем без диети и хапчета? Научете 5-те основни принципа

Представете си, че може да отслабнете, без да се налага да се откажете от любимите си храни, бзе да се налага да спазвате строги...

Дали имате висок холестерол? Това са първите симптоми!

Високият холестерол е сериозен проблем, който може да влоши здравното ни състояние. Много хора страдат от него и не знаят за това. Поради тази...

Как дъвченето на карамфил може да ви предпази от куп болести?

Дъвченето на карамфил е метод, използван от векове в различни култури за лечебни и козметични цели. Карамфилът има антибактериални, противовъзпалителни и антисептични свойства, което...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
691ПоследователиПоследвай ни

Последни