Ефективна тренировка за вашата лятна ваканция

0
3141

efektivna-trenirovka-za-lqtoto Защо да не използвате времето за почивка и да спортувате всеки ден, за да се върнете обратно към ежедневието си в по-добра форма, по-добро настроение, по-енергични и по-възстановени?
Лято е, денят е дълъг и при желание и правилна мотивация винаги можете да откраднете един час за ефективна тренировка. Каква ще бъде тя зависи от Вашите умения, предпочитания, знания и възможности.

• Тренировки с треньор – ако сте абсолютно начинаещ и не знаето от къде да започнете, най-добре си наемете треньор, който да ви изготви програма, съобразена с Вашите цели и следва вашия прогрес ден за ден.

• Активно ходене – не просто да се разхождате по плажа, а да ходите бързо, движейки ръцете. Всеки ден изминавайте по-дълги разстояние, а когато ви стане леко, започнете да бягате.

• Бягне – бягането е най-достъпният спорт. Сами преценете дали ще бягате всеки ден, през ден или по два пъти на ден. Важното е да изминавате все по-дълги дистанции, или ако не,дистанцията да е една и съща, но с всяка следваща тренировка да я изминавето по-бързо.
pluvane-za-lqtoto
• Тренировки със собствена тежест – още един начин да тренирате ефективно. Измислете си комплекс от упражнения които можете да изпълнявате без проблем и напредвайте с повторенията или времето, за което ги изпълнявате. Например: лицеви опори, клекове, подскоци, коремни преси, кофички.

• Плуване – спорт, който натоварва цялото тяло и тренира капацитета на вашето дишане. Поставете си цел и използвайте плицикането в морето за тренировка. Тези от вас, които не могат да плуват, пробвайте бягане във вода. Увеличавайте дистанцията и темпото с всеки
изминал ден.

Не забравйте да наблегнете на здравословното хранене за още по-добро здраве и настроение.

Ваня Висарионова – FitBabyHotMama.com