Главоболията могат да са резултат от липса на кислород

0
3252

Кислородът е съществен за живия организъм и когато е в малки количества може да доведе до силно главоболие.

Много често в офиса не се проветрява или защото на някой му е студено, или топло, или да не излиза хладното от климатика. Седим в затворено пространство за повече от 4 часа, а понякога и цял ден. Липсата на чист въздух може да доведе до главоболие. Ефективното функциониране на един мозък зависи от количеството и качеството кислород, което ще получи, а чак след това идва ред на захарта. Ако не ви се водят борби, за да отварят в офиса, излезте навън. Все пак на всеки час Ви се полагат 15 мин. почивка.

Ако сте решили да ходите пеш до работа и сте избрали да минете през локалното на Цариградско шосе, сте се надишали с изгорените газове на половин София (и други градове). Това в по-късен етап на деня може да доведе до главоболие. Същото се отнася и за каране на колело в близост до ауспусите на колите, тичане или дори разходки с детето. Най-добре е да се избират места с много зеленина и липса на двигатели с вътрешно горене.

При рязката смяна на надморската височина също е много характерно да се изпита дискомфорт и главобол. Нашият съвет е ако сте решили да се разходите до някой връх, направете го бавно, не бързайте. Така не само ще се насладите на природата, но и ще дадете време на тялото ви да се адаптира към разредения въздух. Друга опасност при бързото катерене е и изгубването на съзнание.

Много малко хора се замислят за качеството на съня си. А това, което се случва докато спим издава много информация за това дали успяваме да си починем ефективно. Хъркането, скърцането със зъби, известно като бруксизъм, нервните тикове на крайниците ни дават сведения за нарушение в съня. При една недостатъчна почивка, организмът започва да дава сигнали, че е уморен, като един от тях е главоболието. Препоръчва се спането на хладни и тихи места, ако живеете в близост до шумна улица може да опитате тапи за уши, така ще намалите страничните дразнители.

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.