Семинар, посветен на щастието, организира на 30 юни фондация Credo Bonum

0
1320

„Перспективи за щастие“ е името на еднодневния семинар за човешкото щастие, който ще търси отговори и решения как да живеем по-добре, как да бъдем по-щастливи и какво да направим за създаването на едно по-щастливо общество. Семинарът, част от Дни на щастието, ще се случи на 30 юни, събота, в Тържествената Аула на Софийския университет

и ще събере на едно място и за първи път в Източна Европа специалисти от цял свят, занимаващи се с темата за щастието. Семинарът ще бъде разделен на три панела с почивки между тях, ще започне от 10 часа с официално откриване от Цветелина Бориславова, основател на фондация Credo Bonum, и ще продължи до 15:30 часа.

Сред гост лекторите са Ванеса Кинг, водещият съветник по позитивна психология към фондация „Активност за щастие”и чест гост като експерт в БиБиСи радио, телевизионни предавания и британската преса, професорът по психология в университета Корнел, САЩ и преподавател в университети в Израел, Англия, САЩ и Южна Корея и автор на „Щастието на стремежа” – Шимон Еделман. Ранди Тейрън, основател на „Проект щастие“, е сред другите интересни имена в семинара. Американката е работила заедно с Далай Лама и е автор на учебна програма по щастие, която интегрира най-доброто от позитивната психология, осъзнатост и неврология. Сред другите имена са Лео Борманс, автор на “Световната книга на щастието”, Кристиян Бьорнскоу от една от най-щастливите страни в света – Дания, Андрю Кларк, съавтор на „Световен доклад за щастието“ на ООН, според който България е на последните нива по щастие в света, както и Ян От от Световна база с данни за щастието, Холандия.

Сред българските лектори ще чуем  Харалан Александров, първият социален антрополог у нас, който ще говори за това какво прави българите щастливи и ще потърси обяснение защо често ние виждаме себе си като нещастен народ. Българите по традиция водят всички световни класации по песимизъм. Нацията ни често се определя като негативна и мрънкаща. Нещастни ли сме наистина или това е защитна реакция? Върху това ще се фокусира Мира Радева, представяйки задълбочено проучване на обществените нагласи, което надниква зад завесата на традиционния български скептицизъм.

Билети за семинара в предварителна продажба от 10 лв. могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim и на място в галерия Credo Bonum, ул. Славянска 2. В деня на събитието входът ще бъде 15 лв.

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.