Храни за оптимално прочистване на организма

Организмът ни е сложна система, в която има органи, които ни помагат да се избавим от опасни токсини. Съществуват много хранителни продукти, които можете да консумирате редовно, за да прочистите организма си.

Червеното цвекло е богато на витамини B3, B6, C и бета-каротин. Тя е доставчик на желязо, магнезий, цинк и калций – всичко, което ви е необходимо за оптимално прочистване.

Червеното цвекло поддържа доброто функциониране на жлъчката и черния дроб, които имат първостепенно значение за извеждането на токсините от организма.

Морските водорасли ни даряват с мощни антиоксиданти, които помагат за пречистването на кръвта и подобряват храносмилането. Алгинът във водораслите всмуква токсините от храносмилателния тракт.

Кълновете от броколи съдържат важни фитохимични вещества, които се освобождават, когато ги нарежем или сдъвчем. Тези вещества се изработват, а след това се разделят на сулфорафан, индол-3-карбинолр и Д-глюкорал, които имат особено силно прочистващо въздействие.

Лененото семе е супер продукт. Когато прочиствата организма си, трябва правилно да изкарате токсините от тялото си. Лененото семе е идеално за целта, защото направо измива токсините от храносмилателния тракт.

За оптимален ефект консумирайте всяка сутрин по две супени лъжици ленено семе във вода с лимон.

Лимоните стимулират изработването на ферменти и помагат за превръщането на токсините във форма, която е водоразтворима и лесно се извежда от организма.

Чесънът е задължителен за прочистването на организма. Това е мощно противовирусно средство, природен антисептик и антибиотик. Съединенията на сяра в чесъна го превръщат в прекрасен прочистващ продукт.

Ябълките са задължителни, ако искате да прочистите организма си от токсини. Те доставят витамини, минерали, фитохимични вещества, флавоноиди и терпеноиди. Тези вещества участват в процеса на прочистването.

източник gotvach.bg

 

Related Articles

Кои са най-добрите храни за борба с депресията?

Добре известно е, че не съществува един-единствен "лек" за депресията. Това, което много хора не осъзнават обаче, е, че промяната в начина на хранене...

Храната прави борбата – важи за тези 5 храни

Всички знаем поговорката: "Храната прави борбата." И така, какви храни трябва да консумирате, ако искате да си набавите енергия? Консумацията на здравословни храни може...

Кои са най-здравословните храни за вашата вечеря?

Здравословното хранене е едно от най-важните неща, които можете да направите за тялото си. Но когато става въпрос за вечеря, е лесно да попаднете...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни