Храни за оптимално прочистване на организма

Организмът ни е сложна система, в която има органи, които ни помагат да се избавим от опасни токсини. Съществуват много хранителни продукти, които можете да консумирате редовно, за да прочистите организма си.

Червеното цвекло е богато на витамини B3, B6, C и бета-каротин. Тя е доставчик на желязо, магнезий, цинк и калций – всичко, което ви е необходимо за оптимално прочистване.

Червеното цвекло поддържа доброто функциониране на жлъчката и черния дроб, които имат първостепенно значение за извеждането на токсините от организма.

Морските водорасли ни даряват с мощни антиоксиданти, които помагат за пречистването на кръвта и подобряват храносмилането. Алгинът във водораслите всмуква токсините от храносмилателния тракт.

Кълновете от броколи съдържат важни фитохимични вещества, които се освобождават, когато ги нарежем или сдъвчем. Тези вещества се изработват, а след това се разделят на сулфорафан, индол-3-карбинолр и Д-глюкорал, които имат особено силно прочистващо въздействие.

Лененото семе е супер продукт. Когато прочиствата организма си, трябва правилно да изкарате токсините от тялото си. Лененото семе е идеално за целта, защото направо измива токсините от храносмилателния тракт.

За оптимален ефект консумирайте всяка сутрин по две супени лъжици ленено семе във вода с лимон.

Лимоните стимулират изработването на ферменти и помагат за превръщането на токсините във форма, която е водоразтворима и лесно се извежда от организма.

Чесънът е задължителен за прочистването на организма. Това е мощно противовирусно средство, природен антисептик и антибиотик. Съединенията на сяра в чесъна го превръщат в прекрасен прочистващ продукт.

Ябълките са задължителни, ако искате да прочистите организма си от токсини. Те доставят витамини, минерали, фитохимични вещества, флавоноиди и терпеноиди. Тези вещества участват в процеса на прочистването.

източник gotvach.bg

 

Related Articles

19 Запомнящи се пожелания за Нова Година 2024

Искате да направите празниците още по-специални? Нашата колекция от пожелания за нова година ще добави емоционален оттенък на вашите поздрави, като ги направи истински...

Ракията: Вдига ли кръвното налягане или го сваля?

Ракията е една от най-популярните алкохолни напитки в България, която се консумира от дълго години. Още повече това ще се увеличи през идващите Коледни...

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни