Съвети за здравословно хранене с малко средства

Много хора смятат, че здравословното хранене е приоритет само на богатите, които могат да си позволят да си купуват качествени здравословни продукти.

Това обаче не е така. Здравословната храна не е задължително да е скъпа, важното е да е полезна. Дори в най-елементарните продукти се съдържат изключително ценни вещества.

Когато готвите здравословни ястия вкъщи, приготвяйте ги в малко по-голямо количество от необходимото, а остатъка замразявайте. Така при нужда ще можете да разчитате на притоплена вкусна и полезна храна, а не на полуфабрикат.

Консумирайте сезонни плодове и зеленчуци – колкото можете. Обикновено сезонните плодове са и по-евтини от тези, които се продават, преди да е настъпил сезонът на узряването им.

Търсете разпродажбите. Разходете се по магазините, за да откриете, че едни и същи продукти се продават на съвършено различна цена в зависимост от магазина.

Наблягайте на бобовите култури. Те са много полезни, а също така са и не особено скъпи и могат дълго време да се съхраняват. Преди да сварите бобовите култури, ги накиснете за една нощ, така ще станат още по-вкусни.


Добавяйте в супите и в ястията смес от целина, лук и моркови. Тези зеленчуци винаги са сравнително евтини и даряват ястията с изтънчен вкус.

Купувайте зеленчуци и плодове направо от производителите им от пазара, ако това е възможно, защото така ще се снабдите с пресни и не особено скъпи продукти.

Не давайте пари за подправки, отглеждайте си ги в саксии на терасата. Копърът, магданозът, босилекът и ментата растат като обикновени цветя и са лесни за отглеждане.

Не си купувайте сандвичи навън, правете ги вкъщи – така ще са по-вкусни, по-здравословни и доста по-евтини. Преди да отидете в магазина за хранителни продукти, запишете си какво точно трябва да купите, за да не давате излишни пари за нещо ненужно.

източник gotvach.bg

Related Articles

19 Запомнящи се пожелания за Нова Година 2024

Искате да направите празниците още по-специални? Нашата колекция от пожелания за нова година ще добави емоционален оттенък на вашите поздрави, като ги направи истински...

Ракията: Вдига ли кръвното налягане или го сваля?

Ракията е една от най-популярните алкохолни напитки в България, която се консумира от дълго години. Още повече това ще се увеличи през идващите Коледни...

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни