Има ли полезен алкохол при ниско кръвно налягане?

Ниското кръвно налягане – известно още като хипотония – засяга милиони хора по света. Въпреки че обикновено се разглежда като медицинско състояние, което изисква лекарска помощ, има определен вид алкохол, който може да се използва за подпомагане на лечението на ниско кръвно налягане. Нека разгледаме по-отблизо ползите от алкохола при ниско кръвно налягане.

Как алкохолът влияе на кръвното налягане

Алкохолът влияе на тялото ви по много различни начини, включително как влияе на кръвното ви налягане. Когато пиете алкохол, той има незабавен ефект върху кръвоносните съдове и сърдечния ритъм, което води до повишаване на систоличното и диастоличното налягане. В малки количества това не е непременно нещо лошо, но прекаляването с алкохола може да доведе до опасно повишаване на нивата на кръвното налягане.

Ползи от алкохола при ниско кръвно налягане

Може да изглежда нелогично, че пиенето на алкохол всъщност може да бъде полезно за ниското кръвно налягане; въпреки това има определени видове алкохолни напитки, които могат да помогнат. Червеното вино съдържа съединение, наречено ресвератрол, което спомага за отпускане на артериите и подобряване на кръвообращението в цялото тяло – всичко това е добре при ниско кръвно налягане. Освен това бирата е богата на витамини от група В и други минерали, които са от съществено значение за здравословните нива на кръвното налягане.

Ключът тук е в умереността; пиенето на твърде много би имало обратен ефект и вместо това ще повиши риска от високо кръвно налягане! Така че, ако търсите някои естествени средства, които да ви помогнат да се справите с ниското си кръвно налягане, умерените количества червено вино или бира могат да свършат работа! Само не забравяйте да се посъветвате с Вашия лекар, преди да добавите нови лечения или добавки към хранителния си режим.

Ниското кръвно налягане (хипотония) засяга много хора по света и е важно да потърсите лекарски съвет, ако смятате, че може да сте засегнати от това състояние. Проучванията обаче показват, че умерената консумация на някои видове алкохолни напитки, като червено вино или бира, може да бъде полезна по отношение на подобряването на кръвообращението в цялото тяло – което може да помогне за облекчаване на симптомите, свързани с ниските нива на кръвното налягане. Както винаги обаче, умереността е от ключово значение! Преди да направите каквито и да било промени в диетата или начина си на живот, не забравяйте първо да се консултирате с квалифициран медицински специалист!

Related Articles

Кои са най-добрите храни за борба с депресията?

Добре известно е, че не съществува един-единствен "лек" за депресията. Това, което много хора не осъзнават обаче, е, че промяната в начина на хранене...

Храната прави борбата – важи за тези 5 храни

Всички знаем поговорката: "Храната прави борбата." И така, какви храни трябва да консумирате, ако искате да си набавите енергия? Консумацията на здравословни храни може...

Кои са най-здравословните храни за вашата вечеря?

Здравословното хранене е едно от най-важните неща, които можете да направите за тялото си. Но когато става въпрос за вечеря, е лесно да попаднете...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни