Има ли полезен алкохол при ниско кръвно налягане?

Ниското кръвно налягане – известно още като хипотония – засяга милиони хора по света. Въпреки че обикновено се разглежда като медицинско състояние, което изисква лекарска помощ, има определен вид алкохол, който може да се използва за подпомагане на лечението на ниско кръвно налягане. Нека разгледаме по-отблизо ползите от алкохола при ниско кръвно налягане.

Как алкохолът влияе на кръвното налягане

Алкохолът влияе на тялото ви по много различни начини, включително как влияе на кръвното ви налягане. Когато пиете алкохол, той има незабавен ефект върху кръвоносните съдове и сърдечния ритъм, което води до повишаване на систоличното и диастоличното налягане. В малки количества това не е непременно нещо лошо, но прекаляването с алкохола може да доведе до опасно повишаване на нивата на кръвното налягане.

Ползи от алкохола при ниско кръвно налягане

Може да изглежда нелогично, че пиенето на алкохол всъщност може да бъде полезно за ниското кръвно налягане; въпреки това има определени видове алкохолни напитки, които могат да помогнат. Червеното вино съдържа съединение, наречено ресвератрол, което спомага за отпускане на артериите и подобряване на кръвообращението в цялото тяло – всичко това е добре при ниско кръвно налягане. Освен това бирата е богата на витамини от група В и други минерали, които са от съществено значение за здравословните нива на кръвното налягане.

Ключът тук е в умереността; пиенето на твърде много би имало обратен ефект и вместо това ще повиши риска от високо кръвно налягане! Така че, ако търсите някои естествени средства, които да ви помогнат да се справите с ниското си кръвно налягане, умерените количества червено вино или бира могат да свършат работа! Само не забравяйте да се посъветвате с Вашия лекар, преди да добавите нови лечения или добавки към хранителния си режим.

Ниското кръвно налягане (хипотония) засяга много хора по света и е важно да потърсите лекарски съвет, ако смятате, че може да сте засегнати от това състояние. Проучванията обаче показват, че умерената консумация на някои видове алкохолни напитки, като червено вино или бира, може да бъде полезна по отношение на подобряването на кръвообращението в цялото тяло – което може да помогне за облекчаване на симптомите, свързани с ниските нива на кръвното налягане. Както винаги обаче, умереността е от ключово значение! Преди да направите каквито и да било промени в диетата или начина си на живот, не забравяйте първо да се консултирате с квалифициран медицински специалист!

Related Articles

19 Запомнящи се пожелания за Нова Година 2024

Искате да направите празниците още по-специални? Нашата колекция от пожелания за нова година ще добави емоционален оттенък на вашите поздрави, като ги направи истински...

Ракията: Вдига ли кръвното налягане или го сваля?

Ракията е една от най-популярните алкохолни напитки в България, която се консумира от дълго години. Още повече това ще се увеличи през идващите Коледни...

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни