„Изкуството да очароваш. Как да променяш сърцата, умовете и действията“

0
1626

KoricaKavasaki2_Layout 1 Колкото по-големи са целите ви, толкова повече ще трябва да промените сърцата, умовете и действията на хората. Това важи с особена сила, ако разполагате с ограничени ресурси и силни конкуренти. Ако има нужда да очаровате хората, значи правите нещо смислено. Ако правите нещо смислено – значи имате нужда от очарование.

Издателство „Ентусиаст“ публикува книгата „Изкуството да очароваш. Как да променяш сърцата, умовете и действията“ от гуруто на съвременния маркетинг – Гай Кавазаки. Всички негови книги се радват на изключителен успех в света на бизнеса, тъй като са основани на богатия му практически опит. Уроците в „Изкуството да очароваш“ са извлечени от практиката на Кавазаки в Apple, както и от неговия дългогодишен опит като предприемач и рисков капиталист.

Тя е блестящ наръчник как да използваме едно от най-простите и същевременно едно от най-мощните оръжия в общуването си с хората – очарованието – за да развием една добра идея или мечта и да я превърнем в реалност. Да очароваш, значи да доставиш на удоволствие на хората от стока, услуга или идея. И когато го правиш, това действа по-силно от традиционното убеждаване, влияние или маркетингови техники.

„Очарованието е процес, а не еднократен акт. Вие искате усилията ви да бъдат трайни, а това означава хората да приемат присърце каузата ви, да отговорят по същия начин и да изпълнят онова, което са обещали, в името на вашата кауза“, съветва Гай Кавазаки.

Книгата е безценен наръчник за това кога и как да използвате своето въображение. Авторът дава примери с конкретни ситуации, в които се нуждаете най-много от очарование:
Enthusiast_Guy-Kawasaki_pic
• когато се стремите към високи, важни резултати;
• когато вземате трудни, непопулярни решения;
• когато преодолявате дълбоко вкоренени навици;
• когато искате да се отличавате от тълпата;
• когато трябва да продължите напред, а информацията се бави или изобщо липсва.

„С прочитането на тази книга ще се научите да прилагате моя опит на евангелист, предприемач и инвеститор на рисков капитал, за да направите своя „Macintosh“ успешно начинание. Предавам ви своето познание така, че да можете да промените света. За един автор няма по-голямо признание от това, да вижда как хората използват книгата му, така че нямам търпение да започнем…“, споделя Гай Кавазаки.

Изкуството да очароваш “ е най-добрият труд по междуличносни отношения, откакто Дейл Карнеги е написал „Как да печелим приятели и да влияем на другите“ – Michael Gartenberg, Директор изследвания, Гартнър

Повече за книгата може да намерите – тук

За Гай Кавазаки

Гай Кавазаки е основател, партньор и предприемач в „Garage Technology Ventures“. Съосновател на Alltop.com, „онлайн списание за всички популярни теми в интернет“. Преди това е бил член на екипа на Apple. Кавазаки е автор на осем книги, включително „Проверка на реалността. Новите оръжия на маркетинга“(„Ентусиаст“), „Правила за революционери“, „Как да побъркате конкурентите си“, „Да продадеш мечтата“… Той притежава бакалавърска степен от Университета Станфорд и магистърска степен от Калифорнийския университет в Лос Анджелис, освен това е доктор хонорис кауза от колежа „Бабсън“.

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.